Χαιρετισμός-Ενημέρωση Σ.Σ.Ν. Δωδεκανήσου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων (Σ.Σ.Ν.) Δωδεκανήσου μετά από ένα χρόνο λειτουργίας, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί η σχολική κοινότητα, σας εύχεται καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά και υπενθυμίζει το έργο του μέσα από τις δράσεις του.

Κατά την σχολική xρονιά 2012-2013, ο Σ.Σ.Ν. πραγματοποίησε:

Συναντήσεις με διευθυντές, γονείς και εκπαιδευτικούς, κατόπιν τηλεφωνικών κλήσεων, είτε για την άμεση και βραχεία υποστήριξη περιστατικών (μαθητών με δυσκολίες στην προσαρμογή, στη μάθηση, στις σχέσεις τους, καθώς και η συνεργασία με τους διδάσκοντες και τους γονείς) είτε για την παραπομπή τους στα αρμόδια Δημόσια Κέντρα Διάγνωσης και Υποστήριξης Μαθησιακών Δυσκολιών και Ψυχικής Υγείας.

– Σχεδιασμό και υλοποίηση εργαστηρίων και σεμιναρίων σε εκπαιδευτικούς με στόχο την ευαισθητοποίηση, επιμόρφωση, υποστήριξη και ενδυνάμωσή τους στο δύσκολο και νέο παιδαγωγικό τους ρόλο.

– Σχεδιασμό και υλοποίηση βιωματικών εργαστηρίων σε μαθητές με στόχο την καλλιέργεια κλίματος ομαδικότητας, συνεργασίας και αλληλεγγύης στην τάξη που προάγει τη μάθηση και την εξέλιξη του ατόμου, καθώς και την ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τις δυσκολίες.

– Σχεδιασμό και υλοποίηση ομιλιών σε γονείς με στόχο την ενημέρωση για τον γονεϊκό ρόλο όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, καθώς και την ανάδειξη της σχέσης σχολείου – οικογένειας.

Για περισσότερες πληροφορίες και συνεχή ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις του Σ.Σ.Ν. Δωδ/σου μπορείτε να επισκέπτεστε το ιστολόγιο https://blogs.sch.gr/ssndod.

Με δεδομένο ότι ο Σ.Σ.Ν. δεν έχει στελεχωθεί, οι παραπάνω δράσεις υποστηρίχθηκαν από εξωτερικές συνεργασίες.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τους αρμόδιους φορείς Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και Παν/κούς που δέχονται ανιδιοτελώς να συνεργαστούν με το Σ.Σ.Ν. Δωδ/σου, όσο και τους συναδέλφους που συμμετέχουν σε αυτές τις δράσεις, καθώς αυτές δε χρηματοδοτούνται, ούτε και εντάσσονται σε επιδοτούμενα προγράμματα, στηρίζονται όμως στην καλή προαίρεση και διάθεση όλων των εμπλεκομένων σε αυτές.

Για το νέο έτος ο Σ.Σ.Ν. Δωδ/σου θα λειτουργήσει στο ίδιο πλαίσιο ενώ πρόκειται να ενδυναμώσει συνεργασίες με δομές της Εκπαίδευσης (Σχολικούς Συμβούλους, Σχολικές Δραστηριότητες, ΚΕΣΥΠ), με σκοπό την συστημική υποστήριξη της σχολικής κοινότητας.

Επίσης ο Σ.Σ.Ν. Δωδ/σου προτίθεται να υποστηρίξει πρωτοβουλίες σχολικών μονάδων αναφορικά με την αξιοποίηση των νέων αναλυτικών προγραμμάτων και των προγραμμάτων των σχολικών δραστηριοτήτων με σκοπό την προαγωγή της ψυκοκοινωνικής υγείας, την ανθεκτικότητα και ευημερία της σχολικής κοινότητας. Η πρόταση αυτή θα παρουσιαστεί αναλυτικά σε επόμενη ενημέρωση, ενώ θα προγραμματιστούν σεμινάρια για τις ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες και τους εκπαιδευτικούς.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Η υπεύθυνη Σ.Σ.Ν. Δωδ/σου

Όλγα Βλάχου

 

Κατηγορίες: Νέα-Ανακοινώσεις, Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *