Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα (EU Code Week 2020)

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα (EU Code Week) πραγματοποιείται για όγδοη συνεχόμενη χρονιά από 10 έως 25 Οκτωβρίου 2020. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει ως σκοπό να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους με με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο! Εκατομμύρια μαθητές, νέοι, ενήλικες, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες και φορείς χάραξης πολιτικής ενώνουν τις προσπάθειές τους, συμμετέχουν σε μαζικές εκδηλώσεις και παρακολουθούν μαθήματα σε όλη την Ευρώπη με σκοπό την εκμάθηση προγραμματισμού Η/Υ.     

To 8ο Δημοτικό σχολείο συμμετέχει ενεργά με όλες τις τάξεις (Α’ – ΣΤ’) και συνεργάζεται με σχολεία από Ελλάδα, Κροατία, Λετονία, Ισπανία, Λιθουανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Τουρκία ώστε να πάρουν μέρος και στο codeweek4all challenge και να διεκδικήσουν την πιστοποίηση αριστείας στον ψηφιακό γραμματισμό!

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια του eTwinning project μας, συμμετέχουμε με την εκδηλώση: Micro Circuits for Mega Solutions – Let’s code again for 2020!

Οι μαθητές θα διδαχθούν βασικές έννοιες προγραμματισμού μέσα από ελκυστικά και παιγνιώδη περιβάλλοντα προσαρμοσμένα στις μαθησιακές τους δυνατότητες. Φέτος οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης θα εισαχθούν και σε θέματα ρομποτικής με χρήση των κιτ Edison και BBC micro:bit. Οι δραστηριότητες δεν προϋποθέτουν προηγούμενες γνώσεις προγραμματισμού και βασίζονται σε γνώριμες θεματικές.