Feed
Άρθρα
Σχόλια

Με αφορμή το χειμώνα που μας αποχαιρετά δειλά-δειλά τα παιδιά δημιούργησαν με διάφορα μέσα και υλικά.

Διαβάσαμε τον μύθο της αλκυόνης και τα παιδιά δημιούργησαν τα έργα τους με αφορμή το μύθο. Μιλήσαμε για τα ζώα σε χειμέρια νάρκη και αποφασίσαμε να φτιάξουμε σκαντζόχοιρους με βελουτέ σώμα και αγκάθια από τσόχα.  Δείτε τις δημιουργίες των παιδιών πατώντας αλκυόνη.

 

Στη συνέχεια πάλι με τσόχα τα παιδιά έφτιαξαν γάντια σε διαφορετικά μεγέθη  και για να δουλέψουμε παραπάνω και τη λεπτή κινητικότητα τα ένωσαν με κουμπιά ράβοντάς τα. Με έμπνευση το χειμώνα τα παιδιά ζωγράφισαν τους δικούς τους χιονάνθρωπους με τέμπερες. Απολαύστε τις δημιουργίες τους  πατώντας  οι χιονάνθρωποι και τα γάντια τους.

Παρατηρώντας τα δέντρα της αυλής  σκεφτήκαμε να φτιάξουμε κι εμείς τα δικά μας δέντρα του χειμώνα. Μια μέρα  τα παιδιά παίζοντας άρχισαν να μαζεύουν τα πεσμένα φύλλα από την τεράστια  λεύκα της αυλής μας  και δείτε με πόσο ωραίο τρόπο τα μεταμόρφωσαν στον παρακάτω σύνδεσμο ανθρωπάκια από φύλλα λεύκας.

Τέλος τραγουδώντας το τραγούδι του χειμώνα αναγνωρίσαμε τις “φωνούλες” α, ο, ε και ι  και τις κατασκευάσαμε από πλαστελίνη τι άλλο……δείτε τις δημιουργίες μας στον παρακάτω σύνδεσμο γραμματάκια 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων