Feed
Άρθρα
Σχόλια

Στο διπλανό νηπιαγωγείο φέτος φοιτά ένα νήπιο με σκούρο δέρμα και χρώμα μαλλιών , και μερικά νήπια στο διάλειμμα το απέφευγαν γιατί το φοβόντουσαν. Ετσι  για να αντιμετωπίσουμε το θέμα που προέκυψε αποφασίσαμε να  προσεγγίσουμε έννοιες όπως η διαφορετικότητα, η ανεκτικότητα, η ξενοφοβία και τα καταφέραμε. Ξεκινήσαμε με την ανάγνωση τριων βιβλίων και τις περιπέτειες των ηρώων τους. Διαβάσαμε τα βιβλία “η Μπουμπού και η Μπαμπαλού”, ο “Ακανθούλης” και “ο χνουχνουδέλος”  και συζητήσαμε τα παθήματα της πολικής αρκούδας, του σκαντζόχοιρου και του λαγού  αντίστοιχα , προβληματιστήκαμε σχετικά με τη συμπεριφορά τους και βγάλαμε τα συμπεράσματά μας  σχετικά με τη διαφορετικότητα των άλλων και  την αποδοχή τους.

Ο ΑΚΑΝΘΟΥΛΗΣ

Η ΜΠΟΥΜΠΟΥ & Η ΜΠΑΜΠΑΛΟΥ

"Ο ΧΝΟΥΧΝΟΥΔΕΛΟΣ"

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε στον Η/Υ της τάξης τις παρακάτω ταινίες “Ειρήνη” η ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα και “ζυμαροχώρα”

Δείτε την ταινία “Η ζυμαροχώρα” από την εκπαιδευτική τηλεόραση σχετικά με το ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε το παρακάτω διασκεδαστικο και αφαιρετικο βιντεο σχετικα με τα δικαιωματα του παιδιου και την διαφορετικότητα.

Επιπλεον μπορείτε να συνδεθείτε πατώντας παιχνίδια με τη σελίδα της ευρωπαικής ένωσης για τα δικαιώματα των παιδιών  να παίξετε online παιχνίδια και να παρακολουθήσετε ιστορίες  που αφορούν στα δικαιώματα των παιδιών.

Ακόμη  σας προτείνουμε να διαβάσετε την εκπληκτική ιστορία “ΑΓΚΑΛΙΑ” , μια εξαιρετική ιστορία για μικρά παιδιά όπου προσεγγίζει τη διαφορετικότητα μέσα από τις διαφορετικές γλώσσες και την αγάπη.

Τέλος  μπορείτε πατώντας διαφορετικότητα να δείτε παιχνίδια και ιδέες  για την προσέγγιση του θέματος στην τάξη (ενότητα 5 –  εγχειρίδιο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  – δραστηριότητες στην τάξη – Ε.ΨΥ.ΠΕ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων