Feed
Άρθρα
Σχόλια

Ενα βιβλίο (αξεπέραστο κατά τη γνώμη μου από πολλές απόψεις) είναι η “ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ” της Ε. Φακίνου.  Η πρότασή μου είναι να το αξιοποιήσετε για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Εμείς στο νηπιαγωγείο λοιπόν το διαβάσαμε και φέτος το Νοέμβρη (κοντά στην επέτειο της 17ης) και αφού το ξαναδιαβάσαμε και το ξαναδιαβάσαμε ασχοληθήκαμε με τους ήρωές του. Συζητήσαμε για τον καθένα ξεχωριστά, πως είναι, πώς φέρεται, τι νομίζουμε ότι κάνει για να βοηθήσει και τί όχι, τι συμβαίνει όταν προσπαθούμε για  κάτι όλοι μαζί και τι όταν προσπαθούμε ο καθένας μόνος του.


Στη συνέχεια τα παιδιά διάλεξαν τον ήρωα που προτιμούν ( η επιχειρηματολογία της επιλογής ήταν συγκλονιστική για παράδειγμα: διαλέγω τον Οκ-μπαμ μπαμ γιατί είναι αστείος και τρελούτσικος, διαλέγω το Σοφό γιατί είναι έξυπνος και ξέρει πολλά, διαλέγω τη Μηλίτσα γιατί είναι καλή και τους βοηθάει όλους, διαλέγω το Λαδένιο γιατί είναι ο πιο δυνατός και τον φοβούνται όλοι….) και αποφασίσαμε να φτιάξουμε τα δικά μας ντενεκεδάκια όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω και να παίξουμε μ’ αυτά κουκλοθέατρο. Εκτός από αυτά  μέσα από την πλοκή της ιστορίας μας δόθηκε η δυνατότητα να ασχοληθούμε και με τους μαγνήτες και το μαγνητισμό όπως θα δείτε σε σχετική μας σελίδα.  Μέσα από την ιστορία της “ντενεκεδούπολης”  περάσαμε στην παρουσίαση των γεγονότων του Πολυτεχνείου από εικόνες και βίντεο που υπάρχουν στο διαδίκτυο και προσπαθήσαμε να βρούμε  ποιος είναι ο “Λαδένιος” και ποια  τα ντενεκεδάκια στα πραγματικά γεγονότα.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τα “ντενεκεδάκια” μας που ετοιμάσαμε για το κουκλοθέατρο.

ΤΑ ΝΤΕΝΕΚΕΔΑΚΙΑ ΜΑΣ

Τέλος μάθαμε και τα τραγούδια του Οκμπαμ-μπαμ και του Σαρδέλα, τα οποία κι εσείς μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους.

 

 

 

#mce_temp_url#

#mce_temp_url#


Επίσης, επειδή είμαι σίγουρη ότι οι μικροί σας φίλοι θα ενθουσιαστούν με την ιστορία και τους ήρωες του βιβλίου, μπορείτε να επεκτείνετε την ενασχόλησή σας με τα “ντενεκεδάκια” μέσα από το βιβλίο της Ε. Φακίνου “στο κουρδιστάν”    το οποίο παρέχει   πολλές αφορμές για πιθανές δράσεις.

Οπως και να ‘χει σας εύχομαι καλή διασκέδαση και με τα δύο αυτά βιβλία που απογειώνουν στο άψε-σβήσε ολόκληρη την τάξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων