Feed
Άρθρα
Σχόλια

Χριστούγεννα λοιπόν, ίσως η καλύτερη εποχή για όσους δουλεύουν με παιδιά, γιατί η λαχτάρα, η χαρά και η δημιουργικότητά τους, μας βάζει και εμάς στο κλίμα, μας δίνει χαρά και ενέργεια ακόμη και σε αυτή την “γκρίζα” εποχή. Στο πείσμα των καιρών λοιπόν σας παρουσιάζουμε και σας προτείνουμε όσα δημιουργήσαμε.
Οι κάρτες μας για τις ευχές μας είναι πολύ απλές. Ενα στένσιλ – δέντρο με χρυσή περλέ τέμπερα σε πράσινο κάνσον, που τα παιδιά διακοσμούν όπως θέλει το καθένα.


Για στολίδια ετοιμάσαμε δεντράκια από τσόχα στα οποία κολλήσαμε αυτοκόλλητα χαντράκια και βάλαμε πολύ-πολύ glitter, μπαστουνάκια με χάντρες , περάσαμε χάντρες σε σύρμα πίπας και για στερέωμα στην αρχή βάλαμε ένα κουδουνάκι ή μια καμπανούλα. Τέλος τις φιγούρες με τις χάντρες αρχικά δεν τις προορίζαμε για στολίδια αφού τις έχουμε φτιάξει από τον Οκτώβριο δουλεύοντας τη λεπτή κινητικότητα, ωστόσο τα παιδιά πρότειναν να τα κάνουμε στολίδια για το δέντρο και είχαν απόλυτο δίκιο. Τις συγκεκριμένες φιγούρες αν σας αρέσει η ιδέα μπορείτε να τις προμηθευτείτε από οποιαδήποτε εταιρεία παιδαγωγικού υλικού και να τις γεμίσετε με τις γνωστές ψηφίδες από το ΙΚΕΑ (πολύ φθηνές και αξιοποιήσιμες σε πολλές εκδοχές).







Οι κατασκευές συνεχίζονται και μιλώντας για τα Χριστούγεννα και τα έθιμά του είπαμε και για τα καράβια που συνήθιζαν παλιότερα (ορισμένοι και τώρα) να στολίζουν τα Χριστούγεννα αντί για δέντρο. Ετσι λοιπόν φτιάξαμε κι εμείς τα δικά μας καράβια για να στολίσουμε την τάξη μας  (όπως θα δείτε παρακάτω στις φωτογραφίες). Το πρότυπο για το καραβάκι  το πήραμε από το εκπαιδευτικό πακέτο για τα Χριστούγεννα του πιλοτικού προγράμματος “ΜΕΛΙΝΑ”  το οποίο παρουσιάζει τα έθιμα του δωδεκαημέρου και  παραδοσιακές κατασκευές. Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει ακολουθεί φωτογραφία με το πρότυπο του καραβιού για να το αντιγράψετε. Αφού αντιγράψετε το σχέδιο κόβετε πάνω στα σημεία και διπλώνοντας τα δύο κομμάτια του καραβιού , δημιουργείτε ο πάτος από το παραλληλόγραμμο κομμάτι που βρίσκεται ανάμεσά τους. Στη συνέχεια συρράπτετε  στις άκρες και στο κατάρτι  και το τρισδιάστατο καράβι σας είναι έτοιμο για να το διακοσμήσετε όπως θέλετε. Στο κορδονάκι μπορείτε να δέσετε αν θέλετε και πολύχρωμα μικρά γκοφρέ.

Μετά τα καραβάκια ετοιμάσαμε και τα νανάκια-βοηθούς του Αι-Βασίλη

Τα σχέδια για τα νανάκια και τα μπαστούνια-στολίδια με μικρές παραλλαγές τα δανειστήκαμε  από τον καταπληκτικό παρακάτω σύνδεσμο #mce_temp_url#



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων