Χρυσούλα Σπυρέλη


          
Ακακία Κορδόση. Χρονολόγιο, εργογραφία, βιβλιογραφία (1973 – 2009), (σειρά «Νεοέλληνες Συγγραφείς- Βιβλιογραφία», Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου)
Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015, 3:51 μμ
Από: SPYRELI | Κάτω από: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2014-2015,Άρθρα,Βιβλιοπαρουσιάσεις,Εκδηλώσεις,Λογοτεχνία

Στη σειρά «Νεοέλληνες Συγγραφείς- Βιβλιογραφία» η Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου με πρωτοβουλία του διευθυντή της Γιάννη Χαλάτση,  εξέδωσε τόμο 329 σελίδων με τίτλο: ΑΚΑΚΙΑ ΚΟΡΔΟΣΗ.
Το βιβλίο έγραψε η δρ. Χρυσούλα Σπυρέλη.

Τυπώθηκε στις τυπογραφικές εγκαταστάσεις των Αδελφών Ασημακοπούλου στο Μεσολόγγι

Περιλαμβάνει αναλυτικό χρονολόγοι της ζωής της Ακακίας Κορδόση, εργογραφία και βιβλιογραφία με σημαντικά δημοσιεύματα για το έργο της (άρθρα, μελέτες, γενικές κρίσεις), αλλά και συνεντεύξεις της συγγραφέως. Η έκδοση περιέχει επίσης πλούσιο εικονογράφηση, καθώς και δημοσιεύματα που αναφέρονται στο μεγάλο γεγονός της βράβευσής της από τη Γαλλική Ακαδημία, αλλά και της ανακήρυξής της σε επίτιμη διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πρόκειται για ένα πλήρες εγχειρίδιο που αφορά σε όλους τους αναγνώστες της Ακακίας Κορδόση, αλλά που κεντρίζει και το ενδιαφέρον αυτών που θα έρθουν σε επαφή για πρώτη φορά με το έργο της. Το βιβλίο δύναται να αποτελέσει μια επαρκή βάση για έναν μελλοντικό μελετητή του έργου της.

Τον τόμο προλόγισε η καθηγήτρια φιλοσοφικής σχολής πανεπιστημίου Αθηνών Δήμητρα Κοντού-Θεοφανοπούλου.

Σπυρέλη, Χρυσούλα. Ακακία Κορδόση: Χρονολόγιο, εργογραφία, βιβλιογραφία (1973 – 2009) – 1η έκδ. – Ναύπακτος : Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου “Παπαχαραλάμπειος”, 2010. – 329σ. · 24×17εκ. – (Νεοέλληνες Συγγραφείς: Βιβλιογραφία · 3) Πρόλογος: Δήμητρα Θεοφανοπούλου – Κοντού, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών. Χορηγός: Κορδόσειο Κοινωφελές Ίδρυμα. ISBN 978-960-98088-2-8 (Μαλακό εξώφυλλο) [Κυκλοφορεί] ]





     
Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώρα



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση