Χρυσούλα Σπυρέλη


          
Α ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΑΙΔΕΥΣΗ. ΑΜΑΛΙΑΔΑ, ΛΕΧΑΙΝΑ, ΓΑΣΤΟΥΝΗ, ΠΑΤΡΑ
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014, 10:27 μμ
Από: SPYRELI | Κάτω από: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ,Λογοτεχνία,Ποίηση,ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΗΜΕΡΙΔΕΣ

 

Χρόνια πολλά, με υγεία και δημιουργία το 2014

δρ. Χρυσούλα  Σπυρέλη, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ηλείας

Έδρα: Αμαλιάδα

Α’ Κύκλος Σεμιναρίων Δημιουργικής γραφής

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Σας ενημερώνουμε ότι αρχίζουμε τον A΄ Κύκλο μιας εκτενούς επιμορφωτικής δράσης με αντικείμενο το θέμα «Δημιουργική γραφή στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» που έχει προγραμματιστεί για το 2013-14 και 2014-15 με την υποστήριξη του Διευθυντήτης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, κ.Βασιλείου Δημητρέλλου.

Ο A΄ Κύκλος Σεμιναρίων αφορά τα σχολεία Παιδαγωγικής και επιστημονικής ευθύνης μου με έδρα την Αμαλιάδα. Ο Β΄ Κύκλος Σεμιναρίων προγραμματίζεται για τα σχολεία των σχολικών συμβούλων με έδρα τον Πύργο.

v   

Ως γνωστόν σε παγκόσμιο επίπεδο η δημιουργική γραφή αντιμετωπίζεται ως ένα γνωστικό αντικείμενο που αφορά όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Στην Ελλάδα σε προπτυχιακό επίπεδο διδάσκεται ως μάθημα από το 2002 και την τελευταία τετραετία (από το 2008) λειτουργεί και μεταπτυχιακό πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έλληνες Επιστήμονες επικεντρώνονται στο εννοιολογικό περιεχόμενο της Δημιουργικής Γραφής και το αντίστοιχο πλαίσιο Εφαρμογών στην Εκπαίδευση.

Στόχος μας είναι με ημερίδες και βιωματικά επιμορφωτικά σεμινάρια να προωθηθεί η Δημιουργική Γραφή ώστε να κινηθεί το ενδιαφέρον των μαθητών για την ελεύθερη έκφραση,να εξοικειωθούν με τις λέξεις, να ανακαλύψουν τον προσωπικό τρόπο γραφής και μέσα από παιγνιώδεις ασκήσεις να φτάσουν στο «θαύμα του γραπτού λόγου».

Είναι πλέον αντιληπτό ότι η κουλτούρα ενός δημιουργικού σχολείου ενθαρρύνει κάθε έννοια δημιουργικότητας που δίνει νόημα στο ρόλο του δασκάλου αλλά και του μαθητή. Μια τέτοια καινοτόμος δραστηριότητα είναι η Δημιουργική γραφή η οποία προτείνεται και στα νέα Αναλυτικά Προγράμματα σπουδών.

Τα σεμινάρια του Α΄ Κύκλου, σχεδιάζονται και θα πραγματοποιηθούν, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ, 1τρίωρο την εβδομάδα εκτός σχολικού ωραρίου, το μήνα Φεβρουάριο 2014, στην Αμαλιάδα, Γαστούνη, Λεχαινά και απευθύνονται: α) σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εντάξουν τη δημιουργική γραφή στη διδασκαλία τους και β) σε γονείς που έχουν συναφή ενδιαφέροντα. Οι θεματικές ενότητες είναι οι εξής:

1η Εβδομάδα (Αμαλιάδα, Γαστούνη , Λεχαινά Φεβρ. 2014)

Μάθημα 1ο «Δημιουργική γραφή: Πέτρα στην πέτρα, λέξη στη λίμνη». Εισήγηση και εργαστήρια δρ. Χρυσούλα Σπυρέλη, σχολική σύμβουλος ΠΕΟ2

Μάθημα 2ο «Ανάγνωση, μητέρα της γραφής. Η περίπτωση του ποιήματος».Εισήγηση και εργαστήρια Χρυσούλα  Σπυρέλη

2η Εβδομάδα (Αμαλιάδα, Γαστούνη Φεβρ. 2014)

Μάθημα 3ο «Δημιουργική γραφή στην πράξη: Ακροστιχίδες των μαθητών του Γυμνασίου Πανόπουλου». Εισήγηση  και εργαστήρια. Χρυσούλα  Σπυρέλη

Μάθημα 4ο .Μελωδικά γραψίματα:  Αυτοσχεδιασμοί και μελωδία;». Εισήγηση  και εργαστήρια. Χρυσούλα  Σπυρέλη  και η προσκεκλημένη ομιλήτρια: Άρτεμις Βραχνιά, μουσικός, Εκπαιδευτικός ΠΕ16

3η Εβδομάδα (Αμαλιάδα, Γαστούνη Φεβρ. 2014)

Μάθημα 5ο «Με λίγους στίχους παραμάσχαλα: Γράφοντας ένα χαϊκού». Εισήγηση και εργαστήρια. Προσκεκλημένος ομιλητής: Βασίλης Κομπορόζος, ποιητής, Εκπαιδευτικός ΠΕΟ6

Μάθημα 6ο «Συνομιλούντα ποιήματα: Η γονιμοποιός γύρη των ανθέων». Εισήγηση και εργαστήρια. Χρυσούλα  Σπυρέλη

4η Εβδομάδα

 Όσοι επιθυμούν θα παρακολουθήσουν και ημερίδα με θέμα  «Η Δημιουργική Γραφή στο Σχολείο» που συνδιοργανώνεται στην Αμαλιάδα Παρασκευή 28-2-2014, με τους σχολικούς  συμβούλους 3ης και 4ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και  τη σχολική σύμβουλο φιλολόγων Αμαλιάδας, Για τη συγκεκριμένη ημερίδα θα σταλεί νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος .





     
Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώρα



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση