Ινδία: Η θεά της Καλής Τύχης, Ganesha επέστρεψε στη γη σε σώμα 6χρονου. Πιστεύουν ότι πρόκειται για μετεμψύχωση

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: http://www.protothema.gr/world/article/626625/india-i-thea-tis-kalis-tuhis-ganesha-epestrepse-sti-gi-se-soma-6hronou/.
Πρώτη δημοσίευση: 8.11.2016.

Χιλιάδες χωρικοί συρρέουν για να προσκυνήσουν το παιδί, που γεννήθηκε με γενετικά προβλήματα – Το πρόσωπό του μοιάζει με την ινδουιστική θεότητα, δίχως την προβοσκίδα

Πιστοί από πολλές περιοχές της Ινδίας συρρέουν στην περιοχή Τζαλανμπάρ, προκειμένου να προσκυνήσουν την ινδουιστική θεότητα Ganesha, θεό της Καλής Τύχης! Δεν πρόκειται για κάποια φήμη, αλλά για ένα γεγονός, στο οποίο πρωταγωνιστεί ένα 6χρονο αγόρι. Σύμφωνα με τους χωρικούς στην Ινδία, το παιδί αυτό αποτελεί τη μετεμψύχωση της θεάς Ganesha!

Το παιδί γεννήθηκε με γενετικά προβλήματα στο πρόσωπο και στο σώμα. Τα μάτια του είναι υπερμεγέθη και τα πόδια του κοντύτερα από το κανονικό. Η μορφή του μοιάζει πολύ με την ινδουιστική θεότητα της Καλής Τύχης, χωρίς την προβοσκίδα που υπάρχει στις γραφικές αποδόσεις του θεϊκού παρουσιαστικού.

Οι χωρικοί σκύβουν και προσκυνούν το 6χρονο αγόρι, το οποίο φαίνεται πως ανταποκρίνεται, δίνοντας την ευλογία του σε όσους σπεύδουν να του αποδώσουν τιμές. Τον προσκυνούν ακόμη και οι δάσκαλοί του στο σχολείο, ενώ οι γονείς σπεύδουν να του παρουσιάσουν τα παιδιά τους, προκειμένου να τα ευλογήσει με το χέρι του.

Η Ganesha είναι μία θεότητα με κεφάλι ελέφαντα και σώμα ανθρώπου, με τέσσερα χέρια. Είναι η θεά της Καλής Τύχης και της Επιτυχίας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/spykarydis/2016/11/08/%ce%b9%ce%bd%ce%b4%ce%af%ce%b1-%ce%b7-%ce%b8%ce%b5%ce%ac-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%ae%cf%82-%cf%84%cf%8d%cf%87%ce%b7%cf%82-ganesha-%ce%b5%cf%80%ce%ad%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b5%cf%88/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση