«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Τελετουργικές θυσίες ζώων στην αφρικανική ήπειρο – 3

Το άρθρο αναδημοσιεύεται καθυστερημένα, παραμένει όμως χρήσιμο για όσους διδάσκουν τα αφρικανικά θρησκεύματα στη δεύτερη τάξη του Λυκείου. Το θέμα θα μπορούσε να συνδυαστεί και με άλλα παλαιότερα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονταν σε τελετουργικές θυσίες για να κατευναστούν οι πρόγονοι ή για τον εξαγνισμό δημόσιων χώρων (βλ.άλλες αναρτήσεις στο ιστολόγιο αυτό).

Τίτλος: Νότια Αφρική: Ο πρόεδρος Ζούμα θυσίασε 12 αγελάδες για να παραμείνει επικεφαλής του ANC.
Συντάκτης:
Δημοσίευση: Καθημερινή 26.11.2012
Διεύθυνση: http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_26/11/2012_471643

Το άρθρο αναδημοσιεύεται αυτούσιο στο News247, με ημερομηνία 27.11.2012 και τίτλο «: Ο Ζούμα θυσίασε 12 αγελάδες» http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/o_zouma_thysiase_12_agelades.2026884.html καθώς και σε άλλες σελίδες και ιστολόγια.

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα προχώρησε το Σαββατοκύριακο στην τελετουργική θυσία δώδεκα αγελάδων στο χωριό Νκάντια όπου γεννήθηκε, στην περιφέρεια Κουαζούλου-Νατάλ (ανατολική Νότια Αφρική), για να ζητήσει την προστασία των προγόνων της φυλής του εναντίον των αντιπάλων του πριν από το επόμενο συνέδριο του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC), αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου.

Μια μεγάλη φωτογραφία που δείχνει τον Τζέικομπ Ζούμα να χορεύει με την παραδοσιακή ενδυμασία έχοντας στο μέτωπο μια μπαντάνα από δέρμα λεοπάρδαλης, δημοσιεύεται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας «Σταρ», ενώ οι «Τάιμς» αναφέρουν τις επικλήσεις που έγιναν από έναν γέροντα της προεδρικής φυλής, τον Μακίνγκα Ζούμα.

«Καλούμε εσάς, ω πρόγονοί μας, να προστατέψετε το γιο μας. Καλούμε εσάς όλους, ω πρόγονοι της φυλής Νξαμαλάλα. Να είστε κοντά του, να τον καθοδηγείτε και να τον προστατεύετε απ’ αυτούς που συνασπίζονται εναντίον του», προσευχήθηκε.

Δεκάδες προσκεκλημένοι, που είχαν φτάσει με λεωφορεία, συμμετείχαν στη συνέχεια σε ένα συμπόσιο οργανωμένο στην ιδιωτική κατοικία του Ζούμα, η δαπανηρή ανακαίνιση της οποίας προκάλεσε σκάνδαλο τις τελευταίες εβδομάδες.

Μολονότι έχει χάσει τη δημοτικότητά του και κατηγορείται σε πολλά σκάνδαλα, ο Ζούμα θέλει να επανεκλεγεί επικεφαλής του ANC στο επόμενο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 ως τις 20 Δεκεμβρίου.

Ένας ετερόκλιτος συνασπισμός με την ονομασία «Οποιονδήποτε εκτός από τον Ζούμα», στον οποίο μετέχει ο πρώην επικεφαλής της νεολαίας του κόμματος –που διαγράφηκε τον Απρίλιο–, ο Τζούλιους Μαλέμα, διεξάγει εκστρατεία για να ελέγξει την ηγεσία του ANC και να τοποθετήσει επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Κγκαλέμα Μοτλάντε.

Οι αναλυτές και οι σχολιαστές θεωρούν πάντως ότι το κόμμα θα επιλέξει τη συνέχεια και θα διατηρήσει, εκτός απροόπτου, τον Ζούμα επικεφαλής του.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/spykarydis/2013/02/06/thisies-3/

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων