Εκπαιδευτικά προγράμματα στο 1ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας για το Σχολ.Έτος 2019-2020

 Με ιδιαίτερη χαρά, ολοκληρώσαμε τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, με τη βοήθεια των μικρών μας μαθητών. Τα προγράμματα  μας υλοποιήθηκαν  στα πλαίσια της εκπαιδευτικής ρομποτικής, μέσω της συμμετοχής του  Νηπιαγωγείου μας στην κοινότητα e Twinning,με συνεργαζόμενα σχολεία από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού(Κύπρου, Ιταλίας, Τουρκίας,Ρουμανίας)

              Τα προγράμματα ήταν:

1) From the mythical Icarus to Apollo 11 with STEM

Στόχος του έργου ήταν να ταξιδέψουν τα παιδιά με τον ήρωα του έργου, τον μικρό Ίκαρο, που είχε ως όνειρό του να πετάξει. Μαζί του ταξιδέψαμε και γνωρίσαμε την ιστορική εξέλιξη των πτητικών μηχανών από την αρχαιότητα μέχρι τον 20ο αιώνα. Από τον Αρχύτα και το μυθικό Ίκαρο μέχρι την κατάκτηση του Διαστήματος και την εκτόξευση του Apollo 11.

Πατήστε πάνω στο σύνδεσμο

https://issuu.com/spiriseri/docs/______.pptx

2)  STEM is..on fire!!

  Στο έργο αυτό ο στόχος ήταν οι μικροί μας μαθητές να πειραματιστούν, να ερευνήσουν, να παρατηρήσουν και να εμπλακούν με ρομποτική, κωδικοποίηση και ν’ανακαλύψουν τις δυνατότητες της τεχνολογίας για να μάθουν για το φυσικό φαινόμενο της φωτιάς.

3) Πάμε eΝηπιαγωγείο

Οι εκπαιδευτικοί επτά Νηπιαγωγείων της Κέρκυρας ( 1ου Νηπιαγωγείου, 8ου Νηπιαγωγείου, 12ου Νηπιαγωγείου, 14ου Νηπιαγωγείου, Νηπιαγ. Καναλίων, Νηπιαγ. Ποταμού και Νηπιαγωγείου Σινιών) σχεδίαζαν και πρότειναν με ψηφιακά μέσα, παιγνιώδεις απλές δραστηριότητες, κατάλληλες για τη νηπιακή ηλικία, κρατώντας έτσι ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία, στη διάρκεια του κορονοϊού.

Πατήστε πάνω στο σύνδεσμο!

https://issuu.com/spiriseri/docs/_____e___________