Ο άνθρωπος συνεχώς εξελίσσεται και προοδεύει. Οι καιροί αλλάζουν και κάνουμε πλέον τη γνωριμία μας με καινούρια αγαθά όπως τα ηλεκτρονικά βιβλία ή τα λεγόμενα  ebooks. Κάποτε γράφανε  σε περγαμηνές, σήμερα οι βιβλιοθήκες τείνουν να αγοράζουν ηλεκτρονικά βιβλία (παρότι έχουν μεγαλύτερο κόστος ) διότι δίνεται η δυνατότητα να γίνει ανάγνωση από πολλούς χρήστες ταυτόχρονα και χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική τους παρουσία στη βιβλιοθήκη.

 

Πολλές φορές ο άνθρωπος βέβαια αντιδρά στο καινούργιο και απορρίπτει καινοτομίες. Είναι στη ψυχολογία του άλλωστε να γίνεται επικριτικός σε κάθε τι που νιώθει ότι απειλεί την κοσμοθεωρία του. Αυτό μπορεί να είναι άλλοτε η χρήση του ίντερνετ και η επικοινωνία μέσω διαδικτύου ή το ηλεκτονικό βιβλίο που έχει αρχίσει να κατακτά όλο και περισσότερους αναγνώστες. Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι έχουμε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με το παραδοσιακό βιβλίο και δύσκολα θα το απαρνηθούμε. Δεν είναι όμως αυτός ο στόχος των παραπάνω καινοτομιών (να απαρνηθούμε δηλαδή το παρελθόν μας). Κάθε καινούργιο επίτευγμα έχει σα στόχο να διευκολύνει τη ζωή μας. Το κινητό τηλέφωνο, το διαδίκτυο ή το ηλεκτρονικό βιβλίο καταργούν τα σύνορα, μεταφέρουν ιδέες πιο γρήγορα, δίνουν δυνατότητα πρόσβασης στη γνώση και στην πληροφόρηση σε όλους τους ανθρώπους.

 Ίσως θα ήταν παρακινδυνευμένη μια οποιαδήποτε πρόγνωση για το μέλλον αυτών των αγαθών. Η σωστή χρήση τους όμως είναι αυτή που θα δικαιώσει τους εμπνευστές της και εκεί θα πρέπει να εστιάσουμ.

Το παρακάτω video με χιουμοριστικό και προφητικό τρόπο τη διάσταση του προβλήματος και τη δυσκολία πολλών να αποδεχτούν το καινούργιο. Απολάυστε το….

 


<a href="http://«>