Ταΐστρες για τα πουλάκια από τη Β’ τάξη του σχολείου μας

ΤΑΙΣΤΡΕΣ 1 ΤΑΙΣΤΡΕΣ 2 ΤΑΙΣΤΡΕΣ 3 ΤΑΙΣΤΡΕΣ 4

Τον χειμώνα τα πουλάκια δυσκολεύονται να βρουν τροφή λόγω των καιρικών συνθηκών και της χαμηλής θερμοκρασίας. Οι μικροί καρποί, τα έντομα και οι σπόροι σπανίζουν. Έτσι λοιπόν, ετοιμάστηκαν ταΐστρες για τα πουλάκια από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β’ τάξης του Δ.Σ. Παναγιούδας.

Αρχικά έγινε η προετοιμασία μέσα στην τάξη ανακατεύοντας ξηρούς καρπούς, νιφάδες καλαμποκιού και ψιχουλάκια μαζί με βούτυρο. Αφού τοποθετήθηκαν όλα τα υλικά μέσα σε κεσεδάκια από γιαούρτι ή κρέμα, μπήκαν στο ψυγείο του σχολείου ώστε να παγώσουν. Μετά από δυο – τρεις μέρες ήταν έτοιμα! Αφαιρέθηκαν τα κεσεδάκια, μπήκαν μικρά ξυλαράκια και τα παιδιά κρέμασαν τις ταΐστρες τους στα δεντράκια της αυλής του σχολείου για τους μικρούς τους φίλους, τα πουλάκια. Μεγάλος ήταν ο ενθουσιασμός όταν τα μικρά παιδιά είδαν να έρχονται κατευθείαν τα πουλιά και να τσιμπάνε τις τροφές που είχαν ετοιμάσει, βοηθώντας τα να περάσουν τον χειμώνα.

Βασιλόπιτες από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΕΣ        ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΦΛΟΥΡΙ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας προσέφερε βασιλόπιτες για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς σε μαθητές/τριες κι εκπαιδευτικούς. Η κάθε βασιλόπιτα των παιδιών, για την κάθε τάξη του σχολείου μας περιείχε ένα φλουρί. Οι τυχεροί που κέρδισαν το φλουρί απέκτησαν από ένα κλασικό παραμύθι, όλα δώρα του Συλλόγου. Τους ευχαριστούμε πολύ κι ευχόμαστε Καλή και Δημιουργική Χρονιά.

“Λάρδαλη”… η μικρή καμηλοπάρδαλη!

ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ 1 ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ 2

Η “Λάρδαλη”, η μικρή καμηλοπάρδαλη, επισκέφτηκε τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες της Α’ τάξης του σχολείου μας με τη συντροφιά του Οργανωτικού Συντονιστή Συμβούλων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Λέσβου κ. Μπόυμπα Δημήτρη. Τα πρωτάκια μας απόλαυσαν μαγικά ταξίδια κι ενθουσιάστηκαν από την εκπληκτική επίσκεψη της “Λάρδαλης” στην τάξη τους.

Καλή Χρόνια!!

Καλή Χρονιά με υγεία!

Επιστρέφουμε με ασφάλεια στο σχολείο και διαβάζουμε τις παρακάτω οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Υγείας



Λήψη αρχείου