Τοποθέτηση Ψυχολόγου στο Σχολείο μας

Με μεγάλη μας χαρά υποδεχόμαστε την τοποθέτηση  ψυχολόγου, η οποία θα  κάθε βρίσκεται στο σχολείο μαςSchool psych tree 1 κάθε Τρίτη μεταξύ των ωρών 8:00 π.μ. – 12:30 μ.μ.  Σας παραθέτουμε συνοπτικά τα ειδικότερα καθήκοντά της στο σχολικό πλαίσιο:

Α. Παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ενημέρωση και συμβουλευτική καθοδήγηση για ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας με στόχο μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες να αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αποτελεσματική διαχείριση κρίσιμων και απρόβλεπτων καταστάσεων, όπως η πανδημία του COVID-19.

Β. Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης σε μαθητές, σε ατομικό (ατομική συνεδρία) και ομαδικό επίπεδο (ενδεικτικά εργαστήρια, παιχνίδια ρόλων, εξ αποστάσεως εφαρμογές κ.α.).

Γ. Δημιουργία ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος με απώτερο σκοπό τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την προστασία της σχολικής κοινότητας.

Δ. Προώθηση κλίματος συνεργασίας μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών της σχολικής κοινότητας.

Ε. Ενημέρωση, συμβουλευτική και υποστήριξη της οικογένειας σχετικά με την αποτελεσματική διαχείριση κρίσιμων και απρόβλεπτων καταστάσεων είτε σε ατομικό (ατομική συνεδρία) είτε σε ομαδικό επίπεδο (ομαδικές συναντήσεις με γονείς).