ΥΛΙΚΑ
1/2 πακετο βούτυρο
120 γρ.ζάχαρη
ξύσμα 1 λεμονιού
2 αυγά
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
1 βανίλια
6 κ.σούπας γάλα
3 μήλα
2 κ.σούπας χυμο λεμονιού
1 κ.σούπας ζάχαρη
λίγη κανελα σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.Στη συνέχεα προσθέτουμε τα αυγά και κατόπιν το γάλα και το αλεύρι μαζί με τη βανίλια.Τελευταίο ρίχνουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα κουμπωτη 26 εκ. περίπου.
Ρίχνουμε το μίγμα του κέικ.
Καθαρίζουμε τα μηλα και τα κόβουμε στα τέσσερα.Χαράζουμε με το μαχαίρι τη
ν επιφάνεια καθε κομματιου κάνοντας τετραγωνάκια.Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιου τα καθαρισμενα μήλα και τα στρώνουμε γύρω γύρω στη ζύμη,βάζοντας κι ενα στο κέντρο.
Πασπαλίζουμε τα κομμάτια με τη ζάχαρη και λίγη κανέλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς ώσπου να στεγνώσει.
Για το σερβίρισμα,παρσπαλίζουμε απλά με αχνη και κανέλα,ή σερβίρουμε με σιρόπι ή ακόμη καλύτερα,αραιώνουμε μαρμελάδα βερύκοκκο με γκραν μαρνιε και αλείφουμε τη μηλόπιτα.
Της πάει τέλεια και το παγωτο βανίλια.
Για περισσότερες συνταγές