Sophie's blog

Η γωνιά της Πληροφορικής

Έρευνα – Ασφάλεια στο Διαδίκτυο (Ε’ τάξη)

Ιούν 201624

Οι μαθητές και μαθήτριες της Ε’ τάξης του 1ου Δ.Σ. Πλαγιαρίου, υλοποίησαν μια πραγματική έρευνα σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο των μαθητών/τριών της Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης του σχολείου τους.

Αρχικά συζητήθηκαν στην ολομέλεια θέματα που θα έπρεπε να συμπεριληφθούν στο ερωτηματολόγιο. Αφού επιλέχτηκαν οι ερωτήσεις και οι πιθανές απαντήσεις, οι μαθητές/τριες προχώρησαν στη δημιουργία ενός τμήματος του ερωτηματολογίου ανά ομάδα, σε επεξεργαστή κειμένου. Τα τμήματα αυτά ενώθηκαν ώστε να δημιουργηθεί το τελικό ερωτηματολόγιο, το οποίο εκτυπώθηκε και μοιράστηκε στους μαθητές/τριές. Κάθε μαθητής/τριά ανέλαβε να διεξάγει την έρευνα σε κάποιον τυχαίο μαθητή/τρια από συγκεκριμένη τάξη (Δ’, Ε’, Στ’), τονίζοντας του, ότι τα ερωτηματολόγια είναι ανώνυμα και να απαντήσουν με ειλικρίνεια.



Λήψη αρχείου

Αφού συλλέχτηκαν τα απαντημένα ερωτηματολόγια (με ελάχιστες διαρροές), οι μαθητές/τριες χωρίστηκαν σε ομάδες και κάθε ομάδα ανέλαβε να καταγράψει σε πίνακα και να επεξεργαστεί τις απαντήσεις μιας ερώτησης (όλων των απαντημένων ερωτηματολογίων) σε υπολογιστικό φύλλο δημιουργώντας τα αντίστοιχα διαγράμματα.

Τα αποτελέσματα της κάθε ερώτησης, καθώς και τα συμπεράσματα τα κατέγραψε η κάθε ομάδα σε μία παρουσίαση. Οι παρουσιάσεις αυτές ενώθηκαν και δημιουργήθηκε η παρακάτω παρουσίαση των αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων της έρευνας:

Αναρτήθηκε στο authorSTREAM από τον/την sofel

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι πολύ θετικά για τη στάση και τις γνώσεις που έχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες ως προς τη χρήση του Διαδικτύου και τους κινδύνους του.

από κάτω από: Ε' Τάξη, Ε1, Ε2, Ε3| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έρευνα – Ασφάλεια στο Διαδίκτυο (Ε’ τάξη)    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων