Etwinning “Color Hunters”

Το έργο ξεκίνησε τελικά , έπειτα από πολλές καθυστερήσεις, κυρίως λόγω του φονικού σεισμού στην Τουρκία,  στα μέσα του Γενάρη. Έτσι ορίστηκαν τα  νέα χρονικά πλαίσια.

Brown with Cute Illustration Weekly Lesson Plan 1

Πρώτα απ’ όλα πραγματοποιείται μία διαδικτυακή συνάντηση όλων των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο έργο, για να οργανωθούν από κοινού  και να συντονιστούν όλες οι δράσεις μας.

1

Ορίζονται ο κώδικάς δεοντολογίας που πρέπει να έχουμε στο διαδίκτυο  αλλά  και οι κανόνες  ηλεκτρονικής ασφάλειας.    Πατήστε παρακάτω  στο λινκ  για αυτά:
Παράλληλα ενημερώνουμε τους γονείς  για το νέο μας eTwinning έργο μας
Parents permission
και ταυτόχρονα  παρουσιάζουμε  στους εταίρους μας, τη χώρα την πόλη το σχολείο μας, όπως  και εκείνοι κάνουν το ίδιο σε εμάς.
Παρουσίαση  της χώρας και της πόλης μας  στο παρακάτω λινκ:
Παρουσίαση του σχολείου
my school
Έτοιμος και ο πίνακας στην τάξη, για ανάρτηση των δράσεων μας.
Our Schoolboard is ready
τα παιδιά συμπληρώνουν αρχικά ερωτηματολόγιογια να ανιχνεύσουμε τις πρότερες γνώσεις  τους.
pre survey for students
Και το έργο ξεκινά διαβάζοντας στα παιδιά μια ιστορία…
1 218 2 175
“Ο Νίκος και η Μαρία είναι φίλοι. Μια μέρα  η Μαρία ρωτάει το Νίκο γιατί είναι πάντα λυπημένος  και εκείνος της απάντησε  πως πάντα πρέπει να φοράει λευκά ρούχα, διότι έχει αλλεργίες. Η Μαρία που θέλει να δει το φίλο της χαρούμενο, κινητοποιεί τα παιδιά του σχολείου μας  να μάθουμε τι είναι οι αλλεργίεςκαι να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους ώστε  να φτιάξουμε  χρωματιστά ρούχα,  χωρίς να του προκαλούν αλλεργίες”.
Τα παιδιά προβληματίζονται  και προσπαθούν να σκεφτούν  τι μπορεί να είναι οι αλλεργίες. Οι απόψεις τους καταγράφονται  σε ένα ιστόγραμμα.
We are reading the story to introduce the children to the project 1 We are reading the story to introduce the children to the project
Αποφασίζουμε να καλέσουμε στην τάξη μας ειδικό επιστήμονα,   να έρθει να μας εξηγήσει τι είναι οι αλλεργίες  και να δούμε κατά πόσο  οι απόψεις των  παιδιών  έχουν μία βάση. Καλέσαμε λοιπόν τη φαρμακοποιό του χωριού την κυρία Σταυρούλατην οποία ευχαριστούμε θερμά.    Με μεγάλη προθυμία ήρθε στην τάξη  και συζήτησε με τα παιδιά, έλυσε απορίες τους  και μας προσδιόρισε με λόγια απλά  τι είναι οι αλλεργίες. 
A doctor comes to the classroom and informs the children about allergies
Στη συνέχεια τα παιδιά  ψηφίζουν  ποιο είναι το αγαπημένο τους χρώμα, πρώτα στην τάξη….
The color that students like more
αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή
A survey about the color that children like more