Δρώντας, βελτιώνω την περιοχή μου!

Βιωματικές δράσεις για την καλλιέργεια της Ενεργού Πολιτειότητας

     Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το σχολείο μας συμμετείχε στο Πρόγραμμα “Νοιάζομαι και Δρω”, το οποίο έχει ως σκοπό την καλλιέργεια της ενεργού πολιτειότητας και της ανιδιοτελούς προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Το θέμα που επελέγη από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς είχε περιβαλλοντικό χαρακτήρα κι ονομάστηκε “Δρώντας Βελτιώνω την Περιοχή μου”. Ο κεντρικός άξονας του προγράμματος ήταν η καλλιέργεια αειφορικής συνείδησης και περιβαλλοντικής ηθικής στους μαθητές, μέσα από βιωματικές δράσεις- παρεμβάσεις στην περιοχή όπου κατοικούν.
     Ο Β’ κύκλος συμμετοχής είχε ως στόχο την Κινητοποίηση της Τοπικής Κοινωνίας και των Φορέων, γεγονός που θεωρούμε πως επετεύχθη σε σημαντικό βαθμό (π.χ. δεντροφύτευση στην Παραλία Μασάρων κι ομιλία δασολόγου.

Ο μικρός ανακυκλωτής (συνεργασία με το ΚΕΑ Πεταλούδων):

     Οι νεαροί μαθητές χρησιμοποιώντας κούτες, κατασκεύασαν κάδους ανακύκλωσης, τους οποίους έβαψαν με διαφορετικά χρώματα, ώστε να είναι ευδιάκριτο το ανακυκλώσιμο υλικό που πρέπει να τοποθετηθεί στον καθένα. Έτσι, ζωγράφισαν μπλε τον κάδο για το χαρτί, κόκκινο για το πλαστικό, κίτρινο για τα μεταλλικά αντικείμενα και πράσινο για το γυαλί.

Φτιάχνω τα δικά μου παιχνίδια από ανακυκλώσιμα υλικά

Έπειτα, τα παιδιά έφτιαξαν τα δικά τους παιχνίδια από ανακυκλώσιμα υλικά (κυρίως πλαστικά καπάκια και μπουκάλια).

Διαβάστε περισσότερα