ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΤΡΙΓΩΝΑ-ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΤΡΙΓΩΝΑ:
Θα χρειαστούμε κομμάτια από εσωτερικό χαρτόκουτου (κομμένα σε μέγεθος Α4 περίπου), μαρκαδόρους, χρωματιστά χαρτιά ή χαρτόνια, χάρακα για σχεδιασμό τριγώνων και ψαλίδι. Σχεδιάζουμε πρώτα σε χρωματιστά χαρτόνια τα τρίγωνα, μετά τα κόβουμε και τα χρησιμοποιούμε ως πατρόν και σχεδιάζουμε το περίγραμμά τους στο σκληρό χαρτόνι. Βάζουμε αριθμούς στα όμοια τρίγωνα και το παιδί τα τοποθετεί ταυτίζοντάς τα με βάσει το χρώμα αλλά και τον αριθμό. Τέλος, μπορεί να το βοηθήσετε να τα κολλήσει πάνω στο σκληρό χαρτόνι.

ΨΑΡΙ:

ΔΕΝΤΡΟ:

AΛΕΠΟΥ:

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ:


Σε ένα σκληρό χαρτόνι (από χαρτόκουτο!!) σχεδιάζουμε ένα τετράγωνο 25*25 εκατοστά με το χάρακα. Μοιράζουμε το τετράγωνο σε 5*5 τετραγωνάκια.* Μετά ίδιων διαστάσεων τετραγωνάκια τα σχεδιάζουμε στα χρωματιστά χαρτόνια.

Έπειτα, κόβουμε μικρότερα χαρτόνια 10*10 στα οποία σχεδιάζουμε τετράγωνα 2*2 εκατοστά. Σε χρωματιστά χαρτόνια κόβουμε ίδια τετραγωνάκια 2*2 εκατοστά που τα κολλάμε πάνω στα μικρά αυτά χαρτόνια, σε διάφορους συνδιασμούς.

Κατόπιν τα μικρά αυτά πολύχρωμα τετραγωνάκια τα δίνουμε στο παιδί να τα χρησιμοποιήσει ως οδηγό για το γέμισμα του μεγάλου τετραγώνου.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα έχει σημαντικό βαθμό δυσκολίας. Θα μπορούσαμε να την τροποποιήσουμε φτιάχνοντας μια βάση τετραγώνου με λιγότερα τετράγωνα π.χ.με 2*2 τετράγωνα ή 3*3 τετράγωνα. Τον ανάλογο αριθμό τετραγώνων πρέπει να βάλουμε και στο μικρό τετράγωνο οδηγό.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!!!