Ένας ήρεμος τόπος

Φιλοξενείται στο Blogs.sch.gr

Σκέψεις και συναισθήματα

Μάι 201826

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην βιώνει στη ζωή του πότε αρνητικά και πότε θετικά συναισθήματα. 

Κάθε σκέψη, (και κάνουμε πολλές συνεχώς…) συνοδεύεται και από ένα συναίσθημα… Από τις σκέψεις μας παράγονται μικρές ορμόνες, τα νευροπεπτίδια, τα οποία όταν βρουν κατάλληλους υποδοχείς στην επιφάνεια κάποιου κυττάρου, «κλειδώνουν» εκεί, επηρεάζοντας την λειτουργία του κυττάρου. Αποτελούν, δηλαδή, τα συναισθήματα, την υλοποίηση των σκέψεών μας  και επηρεάζουν τη λειτουργία του οργανισμού μας.

Οι σκέψεις μας παράγονται γιατί ερεθίσματα από το περιβάλλον φτάνουν στις αισθήσεις μας, αυτές τα φέρνουν στον εγκέφαλό μας και εκείνος ελέγχοντας τις σχετικές μας μνήμες στο υποσυνείδητο, δημιουργεί σκέψεις που θα αναπαράξουν το ανάλογο συναίσθημα που ταιριάζει στην αντίστοιχη μνήμη, ώστε να μας ειδοποιήσει (ένστικτο αυτοσυντήρησης) …

Οι σκέψεις μας, δηλαδή, είναι ένας μηρυκασμός των γνώσεων που έχουμε αποκομίσει από τις εμπειρίες του παρελθόντος… Και τα συναισθήματά μας είναι ο τρόπος με τον οποίο αυτές οι σκέψεις εκφράζονται στο υλικό μας σώμα, ειδοποιώντας μας για το κατά πόσο αυτές οι σκέψεις είναι ή όχι βλαπτικές γι αυτό.

Δεν πρέπει, λοιπόν, να καταπνίγονται τα αρνητικά μας συναισθήματα. Πρέπει να μάθουμε να τα αναγνωρίζουμε και να τα αποδεχόμαστε, κατανοώντας πως έχουν σχέση με εμπειρίες του παρελθόντος μας και όχι με τις συμπεριφορές που οι άλλοι δείχνουν απέναντί μας, όπως νομίζουμε… Οι εμπειρίες του παρελθόντος μας είναι αυτές που καθορίζουν τι συναίσθημα θα βιώσουμε την ώρα που κάποιος μας μιλάει άσχημα και όχι η συμπεριφορά του άλλου απέναντί μας, όπως οι περισσότεροι νομίζουμε…

Η αναγνώριση και αποδοχή, λοιπόν, των συναισθημάτων μας, καθώς και η ήρεμη βίωσή τους, χωρίς προσπάθεια να τα καταπνίγουμε, οδηγεί στην αυτογνωσία και την συμπόνια τόσο για τον εαυτό όσο και για κάθε άλλον άνθρωπο, οποιαδήποτε και αν είναι η συμπεριφορά εκείνου απέναντί μας.

Το άρθρο αυτό το βρήκα στο blog της γιατρού Ελένης Τσουκαλή και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον.

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σκέψεις και συναισθήματα    

Λίγες Συμβουλές Γυμναστικής

Μάι 201825

Δεν αρκεί να περνάτε 30 λεπτά στο διάδρομο κάθε μέρα, για να φτιάξετε ωραίο σώμα. Ακολουθείστε αυτές τις συμβουλές για να επιταχύνετε την πρόοδό σας.

1. Μην επαναλαμβάνετε τις ίδιες ασκήσεις, δύο μέρες στη σειρά. Εναλλάξτε αεροβική άσκηση και προπόνηση με βάρη, για να δώσετε στους μυς σας χρόνο να συνέλθουν από την δουλειά που κάνατε. Αν επαναλαμβάνετε απλά το ίδιο πρόγραμμα κάθε μέρα, όχι μόνο οι μυς σας θα συνηθίσουν σε αυτές τις ασκήσεις και δεν θα προοδεύσετε σωματικά, αλλά ρισκάρετε να τραυματιστείτε από την υπερ-προπόνηση.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λίγες Συμβουλές Γυμναστικής    

λίγες συμβουλές … ζωής

Φεβ 201822

https://prezi.com/view/GrNgFQEgTBlWAvMbexFb/

 

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο λίγες συμβουλές … ζωής    

Πρόσθεση ρητών αριθμών

Δεκ 201712

Για αρχή θα δώσουμε κάποιους ορισμούς για να μπορούμε να συνεννοηθούμε.

Ομόσημοι λέγονται οι αριθμοί που έχουν το ίδιο πρόσημο. Ετερόσημοι λέγονται οι αριθμοί που έχουν διαφορετικό πρόσημο. Το μηδέν δεν έχει πρόσημο. Απόλυτη τιμή ενός αριθμού είναι ο αριθμός χωρίς το πρόσημο. Έχουμε δύο περιπτώσεις στην πρόσθεση δύο ρητών αριθμών.

α) Να προσθέτουμε ομόσημους αριθμούς

Σε αυτή την περίπτωση προσθέτουμε τις απόλυτες τιμές τους και βάζουμε στο άθροισμα το πρόσημο τους.

β) Να προσθέσουμε ετερόσημους αριθμούς

Σε αυτή τη περίπτωση αφαιρούμε τις απόλυτες τιμές τους και πρόσημο βάζουμε το πρόσημο του αριθμού με την μεγαλύτερη απόλυτη τιμή.

Αν ο ένας από τους δύο αριθμούς είναι μηδέν (0) τότε το άθροισμα ισούται με τον άλλο αριθμό.

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσθεση ρητών αριθμών    

Ιστορία των ρολογιών

Δεκ 201712

Από αρχαιοτάτων χρόνων ο άνθρωπος αναζητούσε μέσω της παρατήρησης του ουρανού και των πλανητών όπως η γη και η σελήνη να εξηγήσει τα καιρικά φαινόμενα και τις εποχές του χρόνου. Με την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και των δραστηριοτήτων του άρχισε να γίνεται επιτακτική η ανάγκη για μέτρηση του χρόνου… μία ανάγκη που μέσα από μία πορεία χιλιάδων ετών μας οδηγεί στα σύγχρονα ρολόγια. Διαβάστε όλο το άρθρο »

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ιστορία των ρολογιών    

Ένα υπέροχο τραγούδι

Δεκ 20177

Θέλω να δημοσιεύσω ένα υπέροχο τραγούδι με φανταστικούς στίχους πολύ αγαπημένο μου. Είναι από την ταινία “Pocahontas”.

 

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ένα υπέροχο τραγούδι    

Καλημέρα από το ΣΔΕ Κέρκυρας

Δεκ 20173

Θα ήθελα να αναρτήσω μία από τις διαθεματικές εργασίες που  δούλεψαν οι μαθητές μου από το ΣΔΕ Κέρκυρας. Έκαναν έρευνα πάνω στους αστερισμούς και κυρίως στην μυθολογία τους και  έγραψαν ένα μικρό βιβλίο ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΩΝ και μας έκαναν και μία παρουσίαση. Στη παρουσίαση υπήρχε και ένα μικρό βίντεο που όμως δεν μπορούμε να το δημοσιεύσουμε εδώ. Ευχαριστώ πολύ για τη δυνατότητα αυτής της δημοσίευσης.

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καλημέρα από το ΣΔΕ Κέρκυρας    

Καλημέρα κόσμε!

Δεκ 20173

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτό είναι το πρώτο σας άρθρο. Αλλάξτε το ή διαγράψτε το και αρχίστε το “Ιστολογείν”!



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων