3η Συνάντηση του προγράμματος European Folk Tales: Hidden Treasures” στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

Το 11ο Δημοτικό Σχολείο  Αλεξανδρούπολης υποδέχτηκε δεκαέξι εκπαιδευτικούς από σχολεία πέντε χωρών της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης και της Τουρκίας τα οποία συμμετέχουν  στο πρόγραμμα  Erasmus+ –  Δράση ΚΑ2/Στρατηγικές Συμπράξεις μεταξύ Σχολείων  με τίτλο “European Folk Tales: Hidden Treasures”/ «Ευρωπαϊκά Λαϊκά Παραμύθια: Κρυμμένοι Θησαυροί». Το πρόγραμμα διαρκεί 2 χρόνια (2016-2018) και συμμετέχουν σχολεία από 6 χώρες: την Ελλάδα (Αλεξανδρούπολη -11ο Δ.Σ), την Ιταλία (Ρώμη), την Πολωνία (Βαρσοβία), την Ρουμανία (Μπρανέστι), την Ιρλανδία (Δουβλίνο) και την Τουρκία (Άγκυρα). Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου 2017 και ήταν η τρίτη κατά σειρά συνάντηση των συνεργαζόμενων σχολείων.

Οι ξένοι εκπαιδευτικοί γνώρισαν από κοντά τους μαθητές και όλους πλέον τους εκπαιδευτικούς του 11ου Δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης, παρακολούθησαν μαθήματα μέσα στις τάξεις καθώς και μια όμορφη παράσταση που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές του σχολείου με θεατρικά, που ήταν βασισμένα σε μύθους του Αισώπου, στα Αγγλικά, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς. Η επίσκεψη αυτή έδωσε παράλληλα την ευκαιρία στους Ευρωπαίους εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας, να ενημερωθούν πάνω σε εκπαιδευτικά θέματα αλλά και να παρουσιάσουν και να προβάλλουν οι ίδιοι πολιτιστικά στοιχεία και τρόφιμα της χώρας τους στη δράση «Ευρωπαϊκή αγορά» η οποία πραγματοποιείται σε κάθε συνάντηση του προγράμματος.

Πέρα από αυτό, οι εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν χώρους ιστορικού, πολιτιστικού και οικολογικού ενδιαφέροντος στην περιοχή μας. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στον Αρχαιολογικό χώρο Ζώνης-Μεσημβρίας, στο Εκκλησιαστικό Μουσείο και την Μητρόπολη, στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, όπου συμμετείχαν σε δραματοποίηση μύθων της Θράκης, καθώς αυτό αποτελεί το θέμα του προγράμματός, στην Κοσμοσώτηρα Φερών, όπου τους ξενάγησε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Κεραμάρης Κωνσταντίνος, στο Μουσείο Μετάξης Σουφλίου και στο δάσος Δαδιάς-Λευκίμης.

Οι ξένοι εκπαιδευτικοί έμειναν ενθουσιασμένοι με την φιλοξενία και με τις ομορφιές του τόπου μας, τον οποίο αν και σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του 11ου Δημοτικού σχολείου προσπάθησαν να προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο. Η συμβολή του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου ήταν σημαντική στην όλη προσπάθεια.

Πολύ σημαντική ήταν επίσης η συμβολή του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης, τόσο με την παρουσία τους όσο και με την στήριξή τους, καθώς έπειτα από αίτημα του σχολείου ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ανέλαβε πρόθυμα τη μεταφορά των εκπαιδευτικών στις περιηγήσεις και παρέθεσε γεύμα στους επισκέπτες εκπαιδευτικούς την τελευταία βραδιά.SOFIA 389 SOFIA 356 SOFIA 354 SOFIA 348 SOFIA 343 SOFIA 340 SOFIA 366 SOFIA 373 SOFIA 384 SOFIA 334

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων