Η Βαυαρική συλλογιστική φορολόγησης επί Αντιβασιλείας! Κάθε ομοιότητα με τη σημερινή κατάσταση είναι απλώς τυχαία!!!!

 

vavaroi ajiom

Τι συμβαίνει όταν οι Βαυαροί θέλουν να σώσουν την Ελλάδα και να τη βάλουν σε τάξη, γιατί μόνοι τους οι Έλληνες δε μπορούν είτε γιατί …. είναι τεμπέληδες, είτε γιατί … συνωμοτούν , είτε γιατί εκείνοι ξέρουν καλύτερα τα πράγματα της Ελλάδας από τους Έλληνες!;

«Το Υπουργείο Οικονομίας , εν τη σοφία του, είχε διατάξει να προσδιορίζεται φόρος επί του καρπού των δένδρων, ως αμυγδαλιές, συκιές. Άτρυγος ακόμα ο καρπός εις το κλαδί, μάλιστα το άνθος …», αναφέρει ο Τερτσέτης, που τον κάλεσαν να δικάσει σε στρατοδικείο τους πεντέξι φουκαράδες Τήνιους δημογέροντες που θέλησαν να πάνε στον Νομάρχη και να ζητήσουν … διευκρινήσεις … αφού το νησί «έχει αέρηδες και ρίχνει τα άνθη», πώς θα προσδιορίζεται ο φόρος στον καρπό που υπολόγιζαν οι Βαυαροί ότι θα παρήγαγαν τα δέντρα και απόκρυπταν οι «πονηροί» Τήνιοι!!!!!

βαβαροι

 

Ο Νομάρχης εν ονόματι του Βασιλέα δεν τους δεχόταν , εκείνοι εν ονόματι του βασιλέα ζητούσαν να ακουστούν, μέχρι που μαζεύτηκε κόσμος που διαμαρτυρόταν εναντίον της αντιβασιλείας και οι δυστυχείς γέροντες, μαζί με τον Δεσπότη της Τήνου, κατέληξαν σε στρατοδικείο για φοβερή αποστασία ανάλογη με εκείνη του Κολοκοτρώνη και του Πλαπούτα στην Πελοπόννησο !!!!!

Όχι δεν είναι ανέκδοτο, ούτε μύθος. Συνέβη πραγματικά στην περίοδο της Αντιβασιλείας.

Το διάβασα στο https://ypokatoxhn.wordpress.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *