Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες

Τα Χριστούγεννα είναι μέρες κατά τις οποίες πρέπει να ξεκουραστούμε και να περάσουμε χρόνο με την οικογένειά μας. Για το λόγο αυτό δεν θα έχετε να κάνετε εργασίες-φωτοτυπίες, όπως όλο αυτό το διάστημα. Άλλωστε όλοι αξίζουμε λίγη χαλάρωση και ξεγνοιασιά. Θα βρείτε όμως παρακάτω κάποιες επαναληπτικές δραστηριότητες με τις οποίες μπορείτε να ασχοληθείτε και να γεμίσετε τον χρόνο σας, αν νιώσετε ότι βαριέστε.

Οι δραστηριότητες είναι επαναληπτικές, δηλαδή καλύπτουν τις δέκα ενότητες γλώσσας (1-9 και 12) και τις τέσσερις ενότητες των μαθηματικών (κεφάλαια 1-28). Εννοείται πως δε χρειάζεται να κάνετε όλες τις δραστηριότητες. Ενδεικτικά μπορείτε να διαλέξετε από κάθε ενότητα κάτι που σας μπερδεύει ή σας αρέσει πολύ και να ασχοληθείτε με αυτό.

Στο pdf που ακολουθεί λοιπόν, θα βρείτε διαδραστικές δραστηριότητες ανά ενότητα και ανά γραμματικό φαινόμενο (γλώσσα) ή γνωστική περιοχή (μαθηματικά).  Αφού διαλέξετε με τι θέλετε να ασχοληθείτε, κάνετε κλικ στον σύνδεσμο και αυτόματα μεταφέρεστε στην αντίστοιχη σελίδα με τη δραστηριότητα. Δυστυχώς το αγαπημένο μας jele δε λειτουργεί πια, οπότε δε θα βρείτε τα παιχνίδια που κάναμε στην τάξη πριν κλείσουν τα σχολεία.Λήψη αρχείου

Επειδή όμως έχει περάσει καιρός και μπορεί να μη θυμάστε τι έχουμε μάθει σε κάθε ενότητα, παρακάτω θα βρείτε δύο παρουσιάσεις που περιλαμβάνουν όσο πρέπει να ξέρετε με σύντομο και απλό τρόπο. Είναι χωρισμένες και πάλι ανά ενότητα. Μερικές διαφάνειες μάλιστα περιέχουν και τραγούδια. Για να τα ακούσεις πρέπει απλά να κάνεις κλικ σε αυτό το εικονίδιο.

Εννοείται και πάλι ότι δεν χρειάζεται να διαβάσετε ολόκληρες τις παρουσιάσεις ή να μάθετε κάτι απέξω. Σας τα έχουμε βάλει απλά όλα μαζεμένα, για να μην ψάχνετε στα βιβλία σας. Αν θέλετε να κάνετε μια επανάληψη ή δεν θυμάστε κάτι μπορείτε να το βρείτε παρακάτω.

Η επανάληψη-παρουσίαση της γλώσσας:Λήψη αρχείου

Και η επανάληψη-παρουσίαση των μαθηματικών:Λήψη αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *