ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ fan club

 

 

 

Μ ι κ ρ ό ς     Π ρ ί γ κ ι π α ς    Fan    Club

μπ β 

 

 Επειδή στα παιδιά αρέσει το παιχνίδι κι όσοι από εμάς είμαστε φίλοι με το Μικρό Πρίγκιπα, είμαστε οπωσδήποτε παιδιά, ανεξάρτητα από τη βιολογική μας ηλικία, στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε μαζί του…

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου Μετά τον Μικρό Πρίγκιπα, της Ελένης Α. Ηλία,

εικονογράφηση Λήδας Βαρβαρούση, εκδ. Ηριδανός 2012, ISBN: 978-960-335-272-3)

Ακολουθούν παιδικά κείμενα που δημιουργήθηκαν από τα “Παιχνίδια με τον Μικρό Πρίγκιπα” που προτείνονται στο παραπάνω βιβλίο. Τα παιχνίδια είναι διαφορετικά για κάθε κεφάλαιο. Πριν από κάθε παιδικό κείμενο, παρατίθεται εδώ η Περίληψη του κεφαλαίου, στο οποίο το κείμενο αυτό αναφέρεται.

 

 Κεφάλαιο VII:

(Περίληψη) Ο πιλότος δυσκολεύεται να επισκευάσει το αεροπλάνο του ενώ το πόσιμο νερό του λιγοστεύει δραματικά. Η αγωνία του για τον κίνδυνο που τον απειλεί, τον κάνει να εκνευριστεί με το Μικρό Πρίγκιπα, που θέλει να συζητήσουν. Όταν ο Μικρός Πρίγκιπας ξεσπά  σε κλάματα, πληγωμένος από την αντίδραση του πιλότου, εκείνος διακόπτει την επισκευή, για να τον παρηγορήσει.

μ.π.1 001

Κεφάλαιο VIII: 

(Περίληψη) Ο πιλότος μαθαίνει ότι το μοναδικό τριαντάφυλλο που υπήρχε στον πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα, είχε πολλές παραξενιές και απαιτούσε να το φροντίζουν συνεχώς.

μ.π.2 001

Κεφάλαιο Χ:

(Περίληψη) Στον πρώτο πλανήτη που επισκέπτεται ο Μικρός Πρίγκιπας, ο μοναδικός του κάτοικος αυτοαποκαλείται βασιλιάς. Αν και ο βασιλιάς δηλώνει ότι εξουσιάζει ολόκληρο το σύμπαν, όταν το αγόρι ζητά την παρέμβασή του για να απολαύσει ένα ηλιοβασίλεμα, εκείνος αδυνατεί να πραγματοποιήσει την επιθυμία του. Έτσι ο Μικρός Πρίγκιπας αντιλαμβάνεται ότι οι ισχυρισμοί του βασιλιά είναι αβάσιμοι.

 μ.π.3 001

 

Κεφάλαιο ΧΙΙΙ: 

(Περίληψη) Στον επόμενο πλανήτη απ’ όπου περνά ο Μικρός Πρίγκιπας, κατοικεί  κάποιος που πιστεύει πως είναι ιδιοκτήτης των αστεριών και περνά όλο τον καιρό του μετρώντας την περιουσία του.

 μ.π.4 001

μ.π.5 001

Κεφάλαιο XV:

(Περίληψη) Στον πλανήτη που επισκέπτεται στη συνέχεια ο Μικρός Πρίγκιπας κατοικεί ένας άντρας που γράφει βιβλία Γεωγραφίας. Όταν ωστόσο ο Μικρός Πρίγκιπας ζητά από το γεωγράφο πληροφορίες για τα γεωφυσικά στοιχεία εκείνου του πλανήτη, ο γεωγράφος δεν είναι σε θέση να του απαντήσει, ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει εκεί εξερευνητής για να του τον περιγράψει.

μ.π.6 001  

 

Κεφάλαιο ΧΧ:

(Περίληψη) Ο Μικρός Πρίγκιπας φτάνει σ’ ένα μεγάλο κήπο. Όταν διαπιστώνει πως όλα τα λουλούδια εκεί είναι όμοια με το τριαντάφυλλο στον πλανήτη του, που τον διαβεβαίωνε πως ήταν μοναδικό, αισθάνεται εξαπατημένος και κλαίει.

 μ.π.7 001

Κεφάλαιο ΧΧΙ:

(Περίληψη) Μια αλεπού ζητά απ’ το Μικρό Πρίγκιπα να την εξημερώσει. Αφού γίνονται φίλοι, όταν έρθει η ώρα του αποχωρισμού, θλίβονται βαθιά. Η αλεπού του εξηγεί πως και οι δυσάρεστες εμπειρίες είναι πολύτιμες και τον βοηθά να καταλάβει ότι το τριαντάφυλλο στον πλανήτη του είναι πραγματικά μοναδικό για κείνον, εφόσον τον έχει φίλο.

μ.π.8 001

 

Κεφάλαιο XXVI:

(Περίληψη) Ο πιλότος παρακολουθεί το Μικρό Πρίγκιπα να συνομιλεί με το φίδι. Ο Μικρός Πρίγκιπας επιδιώκει να παρηγορήσει τον πιλότο για τον αποχωρισμό τους. Το σχέδιο αναχώρησης του Μικρού Πρίγκιπα με τη βοήθεια του φιδιού τελικά πραγματοποιείται.

 μ.π.9 001