Οκτ 10

Η σκάλα της προπαίδειας

skala propaideias

Οκτ 09

1ο Κριτήριο Αξιολόγησης

1οκριτιριο

1ο Κριτήριο Αξιολόγησης

Μαρ 01

Τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε.

Η παρουσίαση που ακολουθεί περιγράφει τη δομή και τη λειτουργία των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χρησιμοποιήθηκε στην 3η Επιμορφωτική Συνάντηση του προγράμματος Teachers4Europe 2015=16

 

Ιαν 23

Παιδαγωγική αξιοποίηση του wiki από τους εκπαιδευτικούς

Πριν γίνει από τη σύντομη περιγραφή των δυνατοτήτων που παρέχει το wiki στους εκπαιδευτικούς, κρίνεται σκόπιμο να γίνει μια σύντομη παρουσίαση του τι ακριβ΄ψς είναι το wiki.

Ένα Wiki είναι συνήθως μία ιστοσελίδα που επιτρέπει στους χρήστες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν, ή να επεξεργαστούν το περιεχόμενό της, πολύ γρήγορα και εύκολα, χωρίς να έχουν κάνει υποχρεωτικά εγγραφή. Έτσι, διευκολύνεται η συνεργασία πολλών ατόμων για τη συγγραφή ενός έργου. Ο όρος Wiki όμως, μπορεί να αναφέρεται και στο λογισμικό που χρησιμοποιείται για να κατασκευαστούν Wiki σελίδες. Read the rest of this entry »

Ιαν 23

Παιδαγωγική αξιοποίηση του blog

Σίγουρα το θέμα των ιστολογίων (blogs) είναι από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα των τελευταίων ετών. Διλήμματα έχουν αναπτυχθεί γύρω από αυτά και την αξιοποίσή τους τόσο ως μέσα ενημέρωσης, όσο και ως εκπαιδευτικά εργαλεία.

Άλλοι τα θεωρούν ως χώρο διάδοσης ή δημιουργίας φημών, ναρκισσισμού και ατεκμηρίωτης πληροφόρησης και άλλοι ως το παρόν και το μέλλον της ενημέρωση και της πληροφόρησης γενικότερα, εξέλιξη του οποίου αποτελούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (twitter, facebook, …). Read the rest of this entry »

Δεκ 31

Μοντέλο Δομημένης Ιεραρχικής Ανάλυσης

Στην παρουσίαση περιγράφεται το Μοντέλο Δομημένης Ιεραρχικής Ανάλυσης, καθώς και ο τρόπος σχεδιασμού ενός προγράμματος με βάση αυτό.

Επίσης, για όσους ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν, διατίθεται έτοιμο πρότυπο αρχείο για τα σχεδιάγραμματα σε μορφή Word .

 

Δεκ 17

Η ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η παρουσίαση που ακολουθεί χρησιμοποιήθηκε για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών στα πλαίσια του προγράμματος Teachers4Europe

 

https://www.slideshare.net/slideshow/embed_code/56254893&doc=istoria-151217205241

Δεκ 06

Blog μέσω έκφρασης ή διαλόγου;

Το ιστολόγιο (blog) ως μέσω έκφρασης τα τελευταία χρόνια έχει μπει δυναμικά στη ζωή μας, με τα νούμερα σε δημιουργημένα ιστολόγια και σε καθημερινά posts να φτάνουν σε αστρονομικά επίπεδα.

Read the rest of this entry »

Οκτ 27

Teachers 4 Europe

teachers4europe

 

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα έκανε το 2011 ένα δυναμικό ξεκίνημα στην προσπάθεια ενημέρωσης και επιμόρφωσης των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε θέματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση. O απώτερος σκοπός βέβαια είναι η συνεισφορά στη διαμόρφωση των ενεργών Ευρωπαίων πολιτών του αύριο.

Έτσι προχώρησε στην υλοποίηση μιας πραγματικά πρωτότυπης και καινοτόμας εκπαιδευτικής δράσης με τίτλο “Teachers 4 Europe”.

Ο στόχος της εκπαιδευτικής δράσης “Teachers 4 Europe” είναι διττός. Πρώτον, να συμβάλει στην καλύτερη ενημέρωση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών επί των εξελίξεων των ευρωπαϊκών θεμάτων. Επιπρόσθετα, να τους υποστηρίξει στο να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, εφαρμόζοντας στην εκπαίδευση καινοτόμες βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας με αξιοποίηση και των τεχνολογιών της πληροφορικής και της επικοινωνίας.

Οκτ 25

Ασφάλεια στο διαδίκτυο. Ο ρόλος του σχολείου

Παρουσίαση στο 1ο Επιστημονικό Συνέδριο (χωρίς πρακτικά) με θέμα: «Μεγαλώνοντας Υγιή και Ευτυχισμένα Παιδιά… επενδύουμε σ’ ένα καλύτερο Αύριο», Νάξος, 2-4 Απριλίου 2014

 

Older posts «

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων