Άναψε και στο 2ο Δημοτικό σχολείο Παροικιάς η σπίθα του σκακιού! Τον Σεπτέμβριο είδα ότι υπήρχε σκακιστικό υλικό στο σχολείο και ξεκίνησα το πρόγραμμα αξιοποίησής του. Τον Οκτώβριο ήταν έτοιμη η σκακιστική γωνιά μας, στον διάδρομο του σχολείου, όπου σε 3 μόνιμα στημένες σκακιέρες οι μαθητές όλων των τάξεων έπαιζαν σύντομες παρτίδες στα διαλείμματα. Την ιδέα στήριξε θερμά η διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων. Κάποιοι γονείς με καλλιτεχνικές δεξιότητες προσέφεραν στη γωνιά μας εντυπωσιακή σκακιστική διακόσμηση! Τον ίδιο μήνα πέρασα με την μαγνητική σκακιέρα επίδειξης από κάθε τμήμα και μιλήσαμε για την ιστορία του σκακιού, τα κομμάτια, τις κινήσεις και τους κανόνες του παιχνιδιού. Τον Νοέμβριο ξεκίνησε το σκακιστικό τουρνουά τάξεων. Οι παρτίδες παίζονται στα διαλείμματα. Οι κληρώσεις γίνονται με το chess.swips.eu . Τον Δεκέμβριο έστησα ένα πρόγραμμα etwinning με την έκτη τάξη, όπου παίζουμε σκάκι στο διαδίκτυο με άλλες τάξεις από άλλες χώρες, μέσω του lichess.org . Μέχρι στιγμής έχουμε κερδίσει τους Σουηδούς σε 8 συνεχόμενες παρτίδες και έχουμε ανταλλάξει γράμματα, φωτογραφίες και σκακιστικό υλικό. Τον Ιανουάριο 2019 ξεκίνησε στο σχολείο μας κι ένα σεμινάριο 8 ωρών για την παιδαγωγική αξιοποίηση του σκακιού, το οποίο παρακολουθούν εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Πάρου και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του 1ου ΠΕΚΕΣ Νοτίου Αιγαίου. Όλα μέχρι τώρα φαίνονται καλά και οι σκακιστικές δράσεις συνεχίζονται…

 

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.