Φαντασμαγoρική η πλατεία Συντάγματος με τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της!

Φωταγωγήθηκε το φυσικό δέντρο που τοποθετήθηκε στην πλατεία Συντάγματος για την περίοδο των Χριστουγέννων!

Μάλιστα, όσοι αγνόησαν την χθεσινή βροχή και παραβρέθηκαν στην μεγάλη αυτή  γιορτή, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και το εκθαμβωτικό 3D projection mapping στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων.

Ξαφνικά, ένας Άγιος Βασίλης άρχισε να κατεβαίνει από το επιβλητικό κτίριο μοιράζοντας δώρα, ενώ στη συνέχεια η σκηνή άνοιξε και στην πρόσοψη του κτιρίου έκαναν την εμφάνισή τους ένα τεράστιο καρουζέλ, στρατιωτάκια, χιονονιφάδες κ.α.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Όταν ο εγκέφαλος «σβήνει»: τα πρώτα συμπτώματα της άνοιας υγεία

 

Το πέρασμα του χρόνου, αναμφίβολα, αφήνει τα σημάδια του τόσο στο ανθρώπινο σώμα, όσο και στο μυαλό. Και είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις τους δικούς σου ανθρώπους να χάνουν τον εαυτό τους: να ξεχνούν ή να δυσκολεύονται να βρουν τη σωστή λέξη για να επικοινωνήσουν. Η άνοια είναι μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση, αλλά αν γνωρίζουμε τα πρώτα της συμπτώματα, μπορούμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά όσους βρίσκονται στη δίνη της.  

Άνοια και νόσος Αλτσχάιμερ

Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι η άνοια και η νόσος του Alzheimer δεν είναι το ίδιο – διότι η άνοια δεν είναι νόσος, αλλά μια ομάδα συμπτωμάτων που περιλαμβάνουν βλάβες στη σκέψη, την επικοινωνία και τη μνήμη.

Η κύρια αιτία της άνοιας μπορεί να είναι η νόσος Alzheimer. Δεν είναι όμως η μόνη,  καθώς η άνοια μπορεί να προκληθεί από κάποια βλάβη στον εγκέφαλο που οφείλεται είτε σε τραυματισμό, είτε σε εγκεφαλικό επεισόδιο, είτε σε κάποια παθολογική αιτία όπως π.χ. η νόσος του Χάντινγκτον.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Καλωσόρισμα

Γεια σας.

     Σας καλωσορίζω στο νέο μου ιστολόγιο. Εύχομαι καλή χρονιά, δύναμη και υπομονή σε όλους στο δύσκολο έργο μας.

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Καλημέρα κόσμε!

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτό είναι το πρώτο σας άρθρο. Αλλάξτε το ή διαγράψτε το και αρχίστε το «Ιστολογείν»!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | 1 σχόλιο