no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Ο όρος «πληροφορική» προέρχεται από τη λέξη πληροφορία. Εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1960 στη Γαλλία (Informatique) και τη Γερμανία
(Informatik). Από την ετυμολογία της λέξης προκύπτει ο ορισμός

Πληροφορική είναι η επιστήμη που ασχολείται με την αναπαράσταση,
αποθήκευση και επεξεργασία της πληροφορίας

H Πληροφορική είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μηχανή που λέγεται ηλεκτρονικός υπολογιστής. Γι’ αυτό και στον Αγγλόφωνο χώρο, έχει
επικρατήσει η ονομασία Επιστήμη Υπολογιστών (Computer Science).
Στη νέα επιστήμη όσο σημαντικός είναι ο υπολογιστής (computer), άλλο
τόσο σημαντικές είναι οι διαδικασίες υπολογισμού (computing) που
μπορεί να κάνει.

Επιστήμη Υπολογιστών είναι η επιστήμη που ασχολείται με τους υπολογιστές και τους υπολογισμούς.

Για μας, στο εξής, Πληροφορική και Επιστήμη Υπολογιστών αναφέρονται στην ίδια επιστήμη. Θεμελιώδεις έννοιες στην Επιστήμη των
Υπολογιστών είναι:
• η ίδια η μηχανή, ο υπολογιστής και
• η υπολογιστική διαδικασία που η μηχανή μπορεί να επιτελέσει, το
πρόγραμμα.

κάτω από: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Ετικέτες:

Παγκόσμιος Ιστός

Συγγραφέας: | 13 Μαρτίου 2019
| 1 σχόλιο |

Ο παγκόσμιος ιστός (αγγ.World Wide Web ή www) είναι ένα ανοιχτό σύστημα διασυνδεδεμένων πληροφοριών και πολυμεσικού περιεχομένου, που επιτρέπει στους χρήστες του Διαδικτύου να αναζητήσουν πληροφορίες μεταβαίνοντας από ένα έγγραφο στο άλλο..

Κάθε δικτυακή δομομονάδα του διαδικτύου αποτελείται από συνδεδεμένους υπολογιστές σε τοπικό επίπεδο, για παράδειγμα το δίκτυο υπολογιστών των κεντρικών γραφείων μιας εταιρείας. Αυτά τα δίκτυα με τη σειρά τους συνδέονται σε ευρύτερα δίκτυα, όπως εθνικά και υπερεθνικά. Το ευρύτερο δίκτυο στον κόσμο λέγεται παγκόσμιος ιστός το οποίο είναι μοναδικό (δηλαδή δεν υπάρχουν παραπάνω από ένα δίκτυα υπολογιστών παγκόσμιας κλίμακας), και συμπεριλαμβάνεται τόσο τα γήινα δίκτυα, όσο και τα δίκτυα των δορυφόρων της και άλλων διαστημικών συσκευών που είναι συνδεδεμένα σε αυτό.

Η τεχνολογία του ιστού καθιστά δυνατή την δημιουργία “υπερκειμένων”, μία διασύνδεση δηλαδή πάρα πολλών μη ιεραρχημένων στοιχείων που παλαιότερα ήταν απομονωμένα. Τα στοιχεία αυτά μπορούν να πάρουν και άλλες μορφές πέραν της μορφής του γραπτού κειμένου, όπως εικόνας και ήχου.

Η τεχνολογία του ιστού δημιουργήθηκε το 1989 από τον Βρετανό Τιμ Μπέρνερς Λη, που εκείνη την εποχή εργαζόταν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN) στην Γενεύη της Ελβετίας. Το όνομα που έδωσε στην εφεύρεσή του ο ίδιος ο Lee είναι World Wide Web, όρος γνωστός στους περισσότερους από το “www”. Αυτό που οδήγησε τον Lee στην εφεύρεση του Παγκόσμιου ιστού ήταν το όραμά του για ένα κόσμο όπου ο καθένας θα μπορούσε να ανταλλάσσει πληροφορίες και ιδέες άμεσα προσβάσιμες από τους υπολοίπους. Το σημείο στο οποίο έδωσε ιδιαίτερο βάρος ήταν η μη ιεράρχηση των διασυνδεδεμένων στοιχείων. Οραματίστηκε κάθε στοιχείο, κάθε κόμβο του ιστού ίσο ως προς την προσβασιμότητα με τα υπόλοιπα. Αν σκεφτεί, όμως, κανείς τον βαθμό ιεράρχησης με τον οποίο λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης του ιστού, όπως για παράδειγμα το google, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι στην πράξη κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, τουλάχιστον στον βαθμό που το είχε οραματιστεί ο Lee.

κάτω από: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, Χωρίς κατηγορία
Ετικέτες:

Αδυνάτισμα

Συγγραφέας: | 7 Μαρτίου 2019
| 1 σχόλιο |

Ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες,έλλειψη σωματικής δραστηριότητας,αυξημένο άγχος από τα προβλήματα της καθημερινότητας,είναι μερικές από τις αιτίες που μας οδηγούν στην αύξηση των κιλών και στην νόσο της παχυσαρκίας.
Η μείωση του σωματικού βάρους είναι μία δύσκολη διαδικασία και γίνεται περισσότερο πιεστική και αγχωτική όταν το άτομο επηρεάζεται από τις ελπίδες για γρήγορη απώλεια βάρους.
Μαγικά χάπια που μας αδυνατίζουν χωρίς προσπάθεια και χωρίς συνέπειες,δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμη.

Μπορούμε ωστόσο να επιλέξουμε ένα κατά το δυνατόν σωστό σκεύασμα,με την βοήθεια του φαρμακοποιού,
ο οποίος θα λάβει υπόψη του,τόσο την επιθυμία μας για επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος,όσο και τις ανάγκες μας για μια ισορροπημένη διατροφή,χωρίς να επιβαρύνεται η υγεία μας.

 

κάτω από: ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ, Χωρίς κατηγορία
Ετικέτες:

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΝΗΜΗΣ

Συγγραφέας: | 21 Φεβρουαρίου 2019
| 1 σχόλιο |
κάτω από: Χωρίς κατηγορία

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Συγγραφέας: | 21 Φεβρουαρίου 2019
| 1 σχόλιο |

What is Lorem Ipsum?

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Why do we use it?

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using ‘Content here, content here’, making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for ‘lorem ipsum’ will uncover many web sites still in their infancy. Various versions have evolved over the years, sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like).

κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός Α.Ο.[1][2][3] είναι ελληνικός επαγγελματικός σύλλογος ποδοσφαίρου, με έτος ίδρυσης το 1908.[4]Παρότι αποτελεί πλέον τμήμα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, πρόκειται για το αρχαιότερο εν ενεργεία αμιγώς ποδοσφαιρικό σωματείο της χώρας, δηλαδή από όσα ιδρύθηκαν με αποκλειστικό αντικείμενο το συγκεκριμένο άθλημα.

 

Έδρα του Παναθηναϊκού είναι το γήπεδο “Απόστολος Νικολαΐδης”, γνωστό και ως γήπεδο της “Λεωφόρου” (στη συνοικία Αμπελόκηποι του δήμου Αθηναίων), χωρητικότητας 16.003 καθήμενων θεατών,[5] ενώ η ονομασία του έχει δοθεί προς τιμήν του ιστορικού του προέδρου. Ο σύλλογος αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς της Ελλάδας και τον λαοφιλέστερο στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας και την Αττική.[6] Αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ και πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους και πλέον επιτυχημένους συλλόγους από πλευράς διακρίσεων στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έχει κατακτήσει 20 πρωταθλήματα Ελλάδας, 6 Πανελλήνια πρωταθλήματα (πριν την ίδρυση της ΕΠΟ το 1926), 18 κύπελλα Ελλάδας, πετυχαίνοντας 8 φορές νταμπλ τίτλων, και 3 Σούπερ Καπ

κάτω από: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, Χωρίς κατηγορία
Ετικέτες:

Κομοτηνή

Συγγραφέας: | 24 Ιανουαρίου 2019
| 1 σχόλιο |

Ομορφη πολη με φιλοξενους κατοικους

 

Η Κομοτηνή (παλαιότερα και ΓκιουμουλτζίνατουρκικάGümülcineμεσαιωνικά ελληνικάΚουμουτζηνάΚομοτηναί ή Κομοτηνά), πρωτεύουσα της ελληνικής Θράκης, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ελλάδας και ανήκει στον Νομό Ροδόπης. Αποτελεί έδρα της διοικητικής περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης καθώς και έδρα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Με την ύπαρξή της να βεβαιώνεται από την ύστερη αρχαιότητα, το πάλαι ποτέ μικρό βυζαντινό οχυρό των Κομοτηνών ή Κουμουτζηνών αναδείχθηκε σε σημαντικό αστικό κέντρο στην Υστεροβυζαντινή περίοδο. Η σημαίνουσα θέση της στην περιοχή τηςΘράκης εδραιώθηκε στα χρόνια της Οθωμανικής περιόδου (1363-1912), στην τελευταία περίοδο της οποίας (19ος αιώνας) αναδείχθηκε σε διοικητικό κέντρο της ευρύτερης περιφέρειας. Η πρόσκαιρη κατάκτησή της από τους Βούλγαρους στον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο, η απελευθέρωσή της κατά τον Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο και η έκβαση του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου οδήγησαν στην οριστική ενσωμάτωσή της στην ελληνική επικράτεια, το 1920. Στα μεταπολεμικά χρόνια η πόλη αναπτύχθηκε χάρη στην κεντρική της γεωγραφική θέση και τη σημασία της ως διοικητικό κέντρο, διατηρώντας τον χαρακτήρα της, και επηρεασμένη, ως ένα βαθμό, από τα ιδιαίτερα γνωρίσματα των μειονοτικών ομάδων.

Η οικονομία της χαρακτηρίζεται από την υπεροχή του τομέα παροχής υπηρεσιών, απόρροια γεωγραφικών και ιστορικών παραγόντων. Ο αστικός της χώρος παρουσιάζει ιδιαίτερη ποικιλομορφία, χάρη στην ιστορία της και τον πολιτισμό της, στοιχεία που είναι υπεύθυνα και για τα σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα τα οποία τον διασπείρουν . Στην περιοχή είναι έντονη η παρουσία του μουσουλμανικού στοιχείου που δίνει ιδιαίτερο χρώμα τόσο με τις ενδυμασίες και τα έθιμα όσο και με την αρχιτεκτονική χαρακτηριστικό δείγμα της οποίας αποτελούν οι μιναρέδες και τα καφασωτά παράθυρα των σπιτιών στις παλιές συνοικίες

Όνομα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το βυζαντινό όνομα ήταν Κουμουτζηνά [2][3] ή Κομοτηνά ή Κομοτηναί[4]. Ως προς την προέλευση του ονόματος, έχει διατυπωθεί η εκδοχή ότι έτσι είχαν χαρακτηριστεί τα κτήματα κάποιου κόμητα της περιοχής: *Κομητηνά > Κομοτηνά > Κομοτζηνά/Κουμουτζηνά[5]. Η πρώτη χρήση του ονόματος ΓκιουμουλτζίνατουρκικάGümülcine έχει καταγραφεί σε οθωμανική πηγή το έτος 1344 μ.Χ. Το όνομα Κομοτηνή ορίσθηκε επισήμως το 1920[6] και αποτελεί τη λόγια μορφή του ονόματος Κουμουτζηνά που χρησιμοποιούσε ο Κατακουζηνός στα μέσα του 14ου αιώνα.

κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Καλημέρα κόσμε!

Συγγραφέας: | 21 Ιανουαρίου 2019
| 1 σχόλιο |

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτό είναι το πρώτο σας άρθρο. Αλλάξτε το ή διαγράψτε το και αρχίστε το “Ιστολογείν”!

κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Κατηγορίες