Νέα – Ανακοινώσεις ανά Κατηγορία

Αρχείο

Το video – παρουσίαση του Συλλόγου μας

Λογότυπο Συλλόγου

 

Το λογότυπο του Συλλόγου μας.

 

Ο σχεδιασμός του λογότυπου ήταν μια ευγενική προσφορά της κας. Εύης Πανούση, παλαιού μέλους του ΔΣ του Συλλόγου μας.

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η αρχική ιδέα για το σχεδιασμό λογοτύπου για το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 20ου δημοτικού σχολείου Αγ. Δημητρίου, προήλθε από την αγκαλιά, την στοργή, την αγάπη, την φροντίδα των γονέων ή των κηδεμόνων που προσφέρουν στα παιδιά τους είτε μέσα στην οικογένεια είτε μέσα στην σχολική κοινωνία, όπως ακριβώς μεταφορικά “οφείλει” να κάνει και ένας σύλλογος γονέων & κηδεμόνων.

Στο λογότυπο χρησιμοποιήθηκε ο αριθμός 20, δηλαδή γίνεται αντιληπτό με την πρώτη ματιά ποιο σχολείο αντιπροσωπεύει, όπου σε αυτό ο αριθμός 0 σχηματίζεται με την φιγούρα του άντρα και της γυναίκας ενωμένοι, αγκαλιασμένοι με την μορφή ασπίδας και μέσα στην αγκαλιά ένα παιδί, στην συνέχεια επισφραγίζεται με την καρδιά, μέσα στο όμικρον πάνω από το 20.

Πιο συγκεκριμένα επιλέχθηκε η «ΕΝΩΣΗ -ΑΓΚΑΛΙΑ» των φιγούρων ενός άντρα και μιας γυναίκας, όπου δηλώνει πνεύμα ομαδικότητας, ασπίδας προστασίας και ταυτόχρονα συναισθηματικών δεσμών όπως ακριβώς παρέχει και μια οικογένεια που μέσα σε αυτή μεγαλώνει ένα παιδί.

Λόγω των ξεχωριστών ιδιοτήτων και υποχρεώσεων του συλλόγου, το σύμβολο ολοκληρώνεται με μία «ΚΑΡΔΙΑ» που υποδηλώνει την απεριόριστη αγάπη και φροντίδα που πρέπει να παρέχουμε απέναντι στα παιδιά μας!

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων