Αρχική » Ανακοινώσεις » Καλή επιτυχία στην κα. Μενδρινού!

Νέα – Ανακοινώσεις ανά Κατηγορία

Αρχείο

Το video – παρουσίαση του Συλλόγου μας

Καλή επιτυχία στην κα. Μενδρινού!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, αφιερωμένος στην ποιοτική συνεργασία με δασκάλους, έχει την τιμή και χαρά να έχει εντάξει στο δυναμικό του, την κυρία Ι. Μενδρινού, δασκάλα της Θεατρικής Αγωγής. Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά η παρουσία της στην δραστηριότητα της Θεατρικής Αγωγής του Συλλόγου μας. Ας γνωρίσουμε λοιπόν όλοι μαζί την κυρία Μενδρινού.

Η Ιωάννα Μενδρινού είναι διδάκτωρ Θεατρολογίας με ειδίκευση στο θέατρο για ανήλικους θεατές και κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών «Διδακτική γλώσσας – Λογοτεχνία – Θέατρο και Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Δ.Ε.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.). Είναι εκπαιδευτικός προσχολικής αγωγής, εκπαιδεύτρια ενηλίκων, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας και θεατροπαιδαγωγός.

Διατελεί υπεύθυνη αγωγής υγείας της Διεύθυνσης Α΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας. Διδάσκουσα στο Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας 2020-21 και στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ως ακαδημαϊκή υπότροφος.

Το επιστημονικό της έργο επικεντρώνεται στα πεδία θέατρο για ανήλικους θεατές, θέατρο στην εκπαίδευση, σύγχρονο νεοελληνικό και παγκόσμιο θέατρο, θέατρο και ιστορία, αγωγή υγείας, ρητορική. Περιλαμβάνει τη συγγραφή μονογραφίας, δημοσιευμένων επιστημονικών μελετών και άρθρων σε συλλογικούς τόμους, πρακτικά ελληνικών και διεθνών συνεδρίων και περιοδικά, τη συμμετοχή σε συνέδρια, ημερίδες και επιμορφωτικές δράσεις, την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την εποπτεία εφαρμογής τους.

Είναι αντιπρόεδρος στο Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.) και συντονίστρια της Λέσχης Έκφρασης και Ανάγνωσης (Λ.Ε.Α.) εκπαιδευτικών για την αγωγή και προαγωγή της υγείας στο σχολείο.

Τον Οκτώβριο κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Όταν το βιβλίο της με τίτλο: «Bertolt Brecht. Η ποιητική της αποστασιοποίησης”, το οποίο αποτελεί μία εισαγωγική κριτική μελέτη κάθετης ανάγνωσης και μύησης στο μπρεχτικό θεατρικό σύμπαν και απευθύνεται σε καλλιτέχνες, θεατρολόγους, θεατροπαιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, δραματικών και μεταλυκειακών σχολών, σε δια βίου εκπαιδευόμενους ή ενδιαφερόμενους ενήλικες και λάτρεις του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών γενικότερα.

https://blogs.sch.gr/imendrinou/profil/

Ευχόμαστε καλοτάξιδο το βιβλίο της!!!!

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων