Οι Μικρασιάτες πρόσφυγες της Γαλιμής στην Ερέτρια

DSC05493

Οι Μικρασιάτες πρόσφυγες της Γαλιμής στην Ερέτρια

Οι μαθητές της Α’ γυμνασίου Ερέτριας στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας συγκεντρώνουν πληροφορίες για τη μικρασιατική καταστροφή, τους κατατρεγμένους πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα μετά από αυτήν, την αντιμετώπισή τους από τους γηγενείς, την αποκατάσταση και την ένταξή τους στη νέα πατρίδα, το πείσμα τους για τη δημιουργία και τη ζωή. Περισσότερο ασχολούνται με τους γαλιμήτες πρόσφυγες της Ερέτριας και την  Παναγιά την Παραβουνιώτισσα,

     Στη συνέχεια γράφουν, ζωγραφίζουν, συλλέγουν στοιχεία της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς των γαλιμιτών. Κατόπιν, αξιοποιούν το υλικό τους στις θεματικές τους εκπομπές στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο, εκδίδουν την επετειακή εφημερίδα «Μικρασιατική Καταστροφή- 100 χρόνια μετά», δημιουργούν ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που αναρτώνται στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, κατασκευάζουν ενημερωτικά φυλλάδια, σελιδοδείκτες, εικόνες της Παναγίας της Παραβουνιώτισσας, ημερολόγια και κάρτες, συνεχίζουν την ομάδα των ξεναγών του σχολείου.

     Στα πλαίσια του σχολείου παρουσιάζουν τις ενέργειές τους στους συμμαθητές τους και ζητούν τη βοήθειά τους, αξιοποιούν τις συνδιδασκαλίες των εκπαιδευτικών με το συγκεκριμένο θέμα προς όφελος των εργασιών τους συνεργάζονται με τη πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και τοπικούς φορείς.

     Σε διασχολικό επίπεδο παρουσιάζουν τις εργασίες τους στα γυμνάσια του Βασιλικού και της Νέας Λαμψάκου και θέτουν τις βάσεις για περαιτέρω επικοινωνία, συμπράττουν με το γυμνάσιο στο Γυμνό και με το 1ο νηπιαγωγείο Ερέτριας μέσω κοινών εργασιών, έχουν στην ομάδα τους στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο μαθητές από το λύκειο της Ερέτριας και το πρότυπο λύκειο της Χαλκίδας. Με το πρότυπο λύκειο της Χαλκίδας και με άλλα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ευβοίας-και όχι μόνο- υπάρχει συζήτηση για μελλοντική συνέργια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

https://blogs.sch.gr/sfragkom/files/2022/12/ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ-ΦΡΑΓΚΟΜΑΝΩΛΗ.pdf

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

https://blogs.sch.gr/sfragkom/files/2022/12/1.pdf

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

http://europeanschoolradio.eu/el/archives/school/1206020

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Μικρασιατική Καταστροφή

https://video.sch.gr/asset/detail/oIgDRlFXKVTPXVpRYLl6rZu6/K1PGqlMghLFcaXPGjAoWGypl

Όταν οι πρόσφυγες από τη Γαλιμή φτάνουν στην Ερέτρια

https://video.sch.gr/asset/detail/D9UfXSfDOEVrVfYZJLqhekGb/yiXcDcjZJIeXbEjfdHM4zeqi

Αποκατάσταση και ενσωμάτωση των προσφύγων στη νέα πατρίδα!

https://video.sch.gr/asset/detail/s1XViMRhPkMRnZcTNlke1Ykr/dLJCIAtBj8eYTqhZpLMqrJvR

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.