Δεκ 19
07

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑΣ “ΕΦΗΒΟΙ ΣΤΙΧΟΙ”

Κάτω από (Εκδηλώσεις) από στις 07-12-2019 και με ετικέτα

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης  διοργάνωσε, το απόγευμα της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου,  την παρουσίαση της ποιητικής ανθολογίας, μαθητών και μαθητριών της Π.Ε. Κοζάνης με τον τίτλο “ΕΦΗΒΟΙ ΣΤΙΧΟΙ”. Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας.

Οι νεαροί μας ποιητές και ποιήτριες παρουσίασαν στο κοινό της Κοζάνης τα ποιήματά τους, σε μια ιδιαιτέρως υποβλητική ατμόσφαιρα, αποδεικνύοντας ότι η Ποίηση αποτελεί ακόμη μια ζωντανή οδό έκφρασης για τη νέα γενιά. Ακούστηκαν ποιήματα για τα υπαρξιακά ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά, για τον έρωτα, τους μεγάλους, τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που μας ταλανίζουν, για την πατρίδα και φυσικά για τα όνειρά τους, που δε σταματούν ποτέ. Με αυτή την εκδήλωση οι νεαροί λογοτέχνες του τόπου μας απέδειξαν ότι υπάρχει μέλλον μέσα από την παιδεία και το ελληνικό δημόσιο σχολείο, που πάντα δίνει βήμα στην ελεύθερη έκφραση των παιδιών μας. Μπορείτε να διαβάσετε τα ποιήματα των παιδιών, κατεβάζοντας ελεύθερα την ανθολογία από το ιστολόγιο του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης.

Συγχαρητήρια κι ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες, στους καθηγητές και τους γονείς που τους ενέπνευσαν και τους παρακίνησαν, στον ζωγράφο Κώστα Ντιό που τα έργα του κοσμούν την ανθολογία, στην εικαστικό Γλύκα Διονυσοπούλου που ανέλαβε την επιμέλεια της ανθολογίας, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την οικονομική χορηγία της έκδοσης 150 αντιτύπων της ανθολογίας, στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας για τη μουσική πλαισίωση της εκδήλωσης  και στους επιμελητές της ανθολογίας Γιώργο Δελιόπουλο, Ολυμπία Τσικαρδάνη και Δημήτρη Παπακωνσταντίνου.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο που ακολουθούν είναι από ρεπορτάζ του ενημερωτικού ιστότοπου kozan.gr.

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *