Μαΐ 19
23

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΙΣΤΗΝΟΣ

Το έργο ενός σημαντικού Έλληνα λογοτέχνη, του καταγόμενου από την Κοζάνη κ. Γιώργου Αριστηνού, παρουσίασε o Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης, η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και ο Σύλλογος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, στις 19.00 στο αμφιθέατρο του νέου της κτιρίου.

Με την εκδήλωση αυτή εγκαινιάστηκε η νέα σειρά εκδηλώσεων της Κ.Δ.Β.Κ. που φέρει τον τίτλο “Λογοτεχνικά πορτραίτα”.

Ο κ. Αριστηνός γεννήθηκε το 1945 στην Κοζάνη και κατάγεται, απ’ τη μητέρα του, από την οικογένεια Τριανταφύλλου. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και πήρε το DEA στη Σύγχρονη Λογοτεχνία, στο Paris IV, Sorbonne. Άσκησε τη δικηγορία, ενώ διετέλεσε καθηγητής νεοελληνικών και καλλιτεχνικός Διευθυντής στην ΕΤ1. Κέρδισε το βραβείο δοκιμίου από το Ίδρυμα Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για το βιβλίο του “Αφερέγγυοι και πλάνητες”. Δοκίμια για τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό (Κέδρος 2015).
Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

 

Για το έργο του Γιώργου Αριστηνού, εκτός απ’ τον ίδιο, μίλησαν :
-Ο κ. Τάσος Γουδέλης, συγγραφέας. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 11 δικά του έργα ενώ συμμετείχε σε 32 συλλογικά. Παράλληλα, έχει ασχοληθεί με επιτυχία και με τον κινηματογράφο. Το 2003 ο κ. Γουδέλης κέρδισε το κρατικό βραβείο διηγήματος και το βραβείο διηγήματος του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ για το βιβλίο του “Η γυναίκα που μιλά”. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.
-Κυριακή Μαυροφυλλίδου, υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Εκπαιδευτικός – Φιλόλογος και μέλος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης.

 Αφήστε μια απάντηση