Απρ 13
04

ΚΗ΄ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΒ΄ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ. ΙΘΑΚΗ, 2-7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013.

Κάτω από (ΠΕΦ, Σεμινάρια) από στις 04-04-2013 και με ετικέτα ,

Η Πανελλήνια ΄Ενωση Φιλολόγων σε συνεργασία με το Κέντρο Οδυσσειακών Σπουδών και το Δήμο Ιθάκης διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, το ΚΗ΄Σεμινάριο Ομηρικής Φιλολογίας με θέμα: Έγκλημα και τιμωρία στον Όμηρο και στη αρχαϊκή ποίηση (Ομηρικοί Ύμνοι-Επικός Κύκλος-Ησίοδος), που θα πραγματοποιηθεί στην Ιθάκη, από 2-7 Σεπτεμβρίου 2013. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθεί, με το ίδιο θέμα, και το ΙΒ΄Διεθνές Συνέδριο για την Οδύσσεια, που οργανώνεται αποκλειστικά από το Κέντρο Οδυσσειακών Σπουδών.
Την πρώτη ημέρα (Τρίτη, 3/9/2013) θα πραγματοποιηθεί το Σεμινάριο, με εισηγητές φιλολόγους, της Β/θμιας Εκπ/σης, και τις υπόλοιπες τρεις (4-6/9) το Διεθνές Συνέδριο, με εισηγητές διακεκριμένους Ομηριστές, Έλληνες και ξένους, και με εισηγήσεις, ως επί το πλείστον στην αγγλική γλώσσα.
Οι φιλόλογοι της Β/θμιας Εκπ/σης θα συμμετάσχουν στο Σεμινάριο με ολιγόλεπτες παρεμβάσεις και εισηγήσεις, ώστε να επιτευχθεί μια ευρύτερη προετοιμασία , με διαλογική συζήτηση, για τη θεματική του Διεθνούς Συνεδρίου, στο οποίο θα συμμετέχουν, στη συνέχεια, ως σύνεδροι. Θα επιλεγούν 20 περίπου παρεμβάσεις και εισηγήσεις, για το Σεμινάριο, διάρκειας 5-15΄, στην ελληνική γλώσσα.
Συνεπώς, καλούνται οι συνάδελφοι να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή αποστέλλοντας, ηλεκτρονικώς ή ταχυδρομικώς, τον τίτλο του θέματος και σύντομη περίληψη, ως τις 15 Μαϊου 2013, ώστε να εξασφαλισθεί η άδεια από το Υπουργείο Παιδείας. Επισημαίνεται, ακόμη, ότι είναι απαραίτητη η γνώση της αγγλικής γλώσσας για τη δυνατότητα παρακολούθησης του Διεθνούς Συνεδρίου-οικονομικοί λόγοι, δυστυχώς, δεν επιτρέπουν τη μετάφραση των ξενόγλωσσων εισηγήσεων. Για τα λοιπά οργανωτικά ζητήματα έγκαιρα θα υπάρξει ενημέρωση.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Αναστάσιος Στέφος Γεωργία ΧαριτίδουΑφήστε μια απάντηση