Μαρ 12
16

Διοργάνωση έκθεσης για το Νικηφόρο Βρεττάκο

Κάτω από (Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις) από στις 16-03-2012 και με ετικέτα

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης και το Αρχείο του Νικηφόρου Βρεττάκου, οργανώνουν έκθεση ως φόρο τιμής στο Λάκωνα Ποιητή και Ακαδημαϊκό, Νικηφόρο Βρεττάκο.

Η έκθεση,  που περιλαμβάνει το χρονολόγιο του ποιητή με τα γεγονότα της ζωής του  και συνοδεύεται από εκπαιδευτικό υλικό,* θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης από τις  19 έως 23 Μαρτίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό και τα σχολεία από 9:00  – 13:00. Το ίδιο διάστημα αφίσες με ποιήματα του Νικηφόρου Βρεττάκου θα αναρτηθούν στα σχολεία και σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ο Νικηφόρος Βρεττάκος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους της νεοελληνικής λογοτεχνίας, ο οποίος συνέδεσε τη ζωή και το έργο του με τις πνευματικές, πολιτικές και κοινωνικές αναζητήσεις του ελληνισμού κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα. Η διαχρονικότητα του έργου του (ποίηση πεζογραφία, δοκίμιο) είναι δεδομένη καθώς εξακολουθεί να διαβάζεται και να συγκινεί βαθιά τους αναγνώστες του. Επικεντρώνεται κυρίως στην ανθρώπινη ύπαρξη γράφοντας για τη συγκίνηση και τα αισθητήρια, την έννοια της ομορφιάς μέσα στη Φύση, τη δύναμη της μνήμης, την ελληνικότητα μέσα από τη γλώσσα, την ουσία του πολιτισμού.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακήρυξε το 2012 «Έτος Βρεττάκου» με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του Λάκωνα ποιητή.

*( Επισκέψεις σχολείων και ενημέρωση εκπαιδευτικών μετά από συνεννόηση στο τηλ. 2461022245)



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *