Μαρ 11
01

Διοργάνωση εκδρομής στην Τοσκάνη-Ιταλία

Κάτω από (Εκδρομές) από στις 01-03-2011 και με ετικέτα

Πληροφορούμε τα μέλη και τους φίλους μας ότι ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης προτίθεται να διοργανώσει εκδρομή στην

Τοσκάνη της Ιταλίας από τις 25/4/2011 ως τις 30/4/2011.

Παρακαλούμε, επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες (52), να δηλώσετε συμμετοχή ως τις 10 Μαρτίου 2011 στο Τουριστικό Γραφείο HERMES TOURS, τηλ. 24610 31613, 24610 36613 (Eιρήνης 4, Κοζάνη, στον Κεντρικό Πεζόδρομο) καταβάλλοντας προκαταβολή 100 €, γιατί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε με τo μέλος του Δ.Σ.

Παπαϊωάννου Βάσω τηλ. 6947723772.

6 ΗΜΕΡΕΣ ΙΤΑΛΙΑ- ΤΟΣΚΑΝΗ

ΑΝΚΟΝΑ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΛΟΥΚΑ-ΠΙΖΑ-ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ-ΣΙΕΝΑ-ΑΝΚΟΝΑ

1η ΜΕΡΑ:KOZANH-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ                    ΔΕΥΤΕΡΑ 25/04/2011 (246Km)

Συγκέντρωση εκδρομέων τακτοποίηση των αποσκευών και αναχώρηση (15.00 Δευτέρα) για την Ηγουμενίτσα κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Ηγουμενίτσα, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους (22.00) για Ανκόνα. Χαρείτε τις ανέσεις του πλοίου. Διαν/ση εν πλω.

2ηΜΕΡΑ:ΑΝΚΟΝΑ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)         ΤΡΙΤΗ 26/04/2011 (338Km)

Άφιξη στην Ανκόνα (12.00) και αναχώρηση  για Φλωρεντία. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξεν/χειο και ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη της Αναγέννησης. Η Φλωρεντία είναι μία πόλη –μουσείο με πίνακες, τοιχογραφίες και γλυπτά από την πλουσιότερη και παραγωγικότερη περίοδο που γνώρισε ποτέ η τέχνη και ο πολιτισμός. Στην γνωριμία μας με την πόλη θα δούμε την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντινών ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκκιο με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Τοσκάνης. Δείπνο. Διαν/ση.

3ηΜΕΡΑ:ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ(ΞΕΝΑΓΗΣΗ) (ΛΟΥΚΑ-ΠΙΖΑ)    ΤΕΤΑΡΤΗ 27/04/2011 (105Km)

Πρόγευμα και επίσκεψη στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βιέκκιο –έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί 700 χρόνια, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής και θα φτάσουμε στη Πιάτσα Σαν Τζιόβανι – όπου εκέι βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Συνεχίζουμε με εξόρμηση στην πανέμορφη ενδοχώρα της Τοσκάνης με τα οχυρωμένα χωριά, τις καλοδιατηρημένες πολιτείες και τα ειδυλλιακά τοπία. Πηγαίνοντας βόρεια πολύ σύντομα θα σταθούμε στη μεσαιωνική πόλη Λούκα με την απρόσμενη Πιάτσα ντελ Μερκάτο , που διατηρεί το σχήμα του αρχαίου Ρωμαϊκού αμφιθεάτρου, θα μας εντυπωσιάσει η πόλη που έχει σχήμα οκτάγωνο. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Μαρτίνου και θα μας εντυπωσιάσει το άγαλμα που απεικονίζει μαύρο τον Ιησού Χριστό. Συνεχίζουμε για το πιο γνωστό αξιοθέατο της περιοχής τον κεκλιμένο πύργο της Πίζας. Θα περάσουμε τα τείχη που περιβάλουν την πόλη και θα αντικρύσουμε ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μνημεία του κόσμου. Μαζί με το πύργο ‘δένουν’ αρμονικά το βαπτιστήριο και ο καθεδρικός ναός. Θα περπατήσουμε στο χώρο όσο και στην υπόλοιπη πόλη επιστρέφοντας το απόγευμα στην Φλωρεντία. Δείπνο. Διαν/ση.

4η ΜΕΡΑ:ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ – ΣΙΕΝΑ)    ΠΕΜΠΤΗ 28/04/2011  (100 Km)

Πρόγευμα και αλλάζει το σκηνικό σήμερα καθώς αφήνουμε τις αναγεννησιακές πόλεις και εξορμούμε στις μεσαιωνικές. Το υπερθέαμα του Σαν Τζιμινιάνο είναι τέτοιο που αδικεί τις επόμενες πόλεις που θα δούμε στην συνέχεια. Ψηλοί αγέρωχοι πύργοι μας καλωσορίζουν από μακριά δίνοντας στο Σαν Τζιμινιάνο μια παραμυθένια όψη, σχεδόν απίστευτη. Πιο κάτω θα σταθούμε στο γραφικό οχυρωμένο χωριό Μοντεριτζιόνι, τυπικό δείγμα της Τοσκάνης. Όμως το σημαντικότερο αξιοθέατο της ημέρας είναι χωρίς αμφιβολία η μεσαιωνική Σιένα μια από εκείνες τις λιγοστές πόλεις που διερωτάται κανείς πως κατόρθωσαν να παραμείνουν ανέγγιχτες από τη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέμβαση. Θα περπατήσουμε μέσα στην παλιά  πόλη, εξερευνώντας τα δρομάκια τις γειτονιές θα σταθούμε στην Πιάτσα ντελ Κάμπο, με τον τυπικό πύργο του Δημαρχείου και θα ανηφορήσουμε μέχρι την πλατεία του Ντουόμο. Αφού χορτάσουμε την πανέμορφη πολιτεία θα επιστρέψουμε στη Φλωρεντία. Διαν/ση.       .

6η ΜΕΡΑ:ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΑΝΚΟΝΑ- ΕΝ ΠΛΩ       ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/04/2011  (338Km)

Πρόγευμα και στη συνέχεια αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου το πλοίο επιστροφής μας περιμένει. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

7η ΜΕΡΑ:ΕΝ ΠΛΩ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΚΟΖΑΝΗ        ΣΑΒΒΑΤΟ 30/04/2011 (246Km)

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Άφιξη στις . Αναχώρηση για τον δρόμο της επιστροφής κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και ξεκούραση φτάνουμε στην  Κοζάνη.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ ΑΤΟΜΟ: 370 € ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ (3 ΠΡΩΙΝΑ & 3 ΔΕΙΠΝΑ)

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Μετακινήσεις – περιηγήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας (maximum 5ετίας).
  • Τρείς (3)  διανυκτερεύσεις  στην Φλωρεντία σε ξενοδοχείο 4* αστέρων με ημιδιατροφή..
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε τετράκλινες καμπίνες ΑΒ4 κατά τις διαδρομές Ηγουμενίτσα – Ανκόνα  – Ηγουμενίτσα.
  • Αρχηγό – ξεναγό γνώστη του προορισμού καθ΄ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
  • Επιπλέον τοπικούς ξεναγούς όπου απαιτείται.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Εισόδους μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων.

***** Τα ξενοδοχεία θα είναι επιπέδου NOVOTEL, RAFFAELLO & MEDITERRANEO



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *