Επικοινωνία


Τηλ.: 6932001222 – 6975813397 – 24610 23636  (3-9 μ.μ.)

E-mail Συνδέσμου: sfkozanis@gmail.com7 σχόλια στο “Επικοινωνία”

 1.   Μανόλης Μαυρακάκης είπε:

  Καλησπέρα.Ονομάζομαι Μαυρακάκης Μανόλης, είμαι φιλόλογος στο Ηράκλειο Κρήτης.Έχω δημιουργήσει τη σελίδα “Φιλολογικός Ιστότοπος” (www.filologikos-istotopos.gr)

  Απάντηση

 2.   ΠΑΣΑΦ είπε:
 3.   ΝΑΝΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ είπε:

  Καλησπέρα, είμαι η Κατερίνα Νάννου, φιλόλογος στο Γυμνάσιο Καπνοχωρίου και έχω δημιουργήσει την ιστοσελίδα istografia.blogspot.gr

  Απάντηση

 4.   KΑΤΕΡΙΝΑ ΜΥΛΩΝΑ είπε:

  KAΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΜΥΛΩΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ, ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ;ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK,ΑΠ’ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ;ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  Απάντηση

 5.   Σωτηρης Νικολακοπουλος είπε:

  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
  1ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
  «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ»
  Η Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς στη Πάτρα* και η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών Ε.Ε.Λ.** προκηρύσσουν τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης ‘’ Κωστής Παλαμάς’’ για το 2021.
  Τον διαγωνισμό αφιερώνουν στο μεγάλο ιστορικό γεγονός της Επανάστασης του 1821. Το 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της νεότερης ιστορίας μας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ιστορίας του 19ου αιώνα, που προσδιόρισε βασικά χαρακτηριστικά της εθνικής, πολιτικής, κοινωνικής, και φιλοσοφικής ταυτότητας του Ελληνικού Έθνους. Οι στίχοι του Κωστή Παλαμά «Αυτό το λόγο θα σας πω, δεν έχω άλλο κανένα, μεθύστε με τ’ αθάνατο κρασί του Εικοσιένα», που γράφτηκαν λίγο μετά την έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου, μας παραπέμπουν σε ένα μεγάλο ζήτημα: Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 και πώς την αντικρίζουμε περίπου 200 χρόνια μετά.

  Γι’ αυτό, τον λόγο σας καλούμε με δύο εμβληματικούς στίχους του Κωστή Παλαμά σε μια τιμητική ποιητική συστράτευση για τη θυσία, το μεγαλείο, την ηθική αρετή – την υπέρβαση – που εκπέμπει το γεγονός της Επανάστασης, σεμνό δείγμα κατάθεσης της οφειλόμενης τιμής.
  OΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
  • Οι διαγωνιζόμενοι /ες να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι Έλληνες της διασποράς.
  • Συμμετοχή στον διαγωνισμό με ένα ποίημα μέχρι 45 στίχους. Τα ποιήματα που θα υποβληθούν να είναι γραμμένα στην Ελληνική γλώσσα, με θέμα του διαγωνισμού : ‘’ Μεθύστε με τ’ αθάνατο κρασί του Εικοσιένα ‘’ Ο τίτλος του ποιήματος μπορεί να είναι διαφορετικός, αλλά σύμφωνος με το θέμα του διαγωνισμού.
  • Το διαγωνιζόμενο ποίημα δεν θα πρέπει να έχει εκδοθεί ή δημοσιευτεί σε οποιοδήποτε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο ή να έχει βραβευτεί σε άλλο διαγωνισμό.
  • Το ποίημα θα πρέπει να αποσταλεί μέχρι τις 30 Μαρτίου 2021, σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίγραφα, στα οποία θα αναγράφεται μόνον το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου (κάτω δεξιά). Τα αντίγραφα θα αποσταλούν μέσα σε φάκελο, στον οποίο θα αναγράφεται, στη θέση του αποστολέα, μόνον το ψευδώνυμο.
  • Σε μικρότερο φάκελο σφραγισμένο, στον οποίο θα αναγράφεται το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου, θα περιέχονται δακτυλογραφημένα τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ψευδώνυμο, όνομα, επώνυμο, έτος γέννησης, ταχυδρομική διεύθυνση, τηλεφώνα -, e mail. Επίσης ένα σύντομο – μέχρι 80 λέξεις – βιογραφικό του).
  • Η ταχυδρομική διεύθυνση στην οποία θα αποσταλεί ο φάκελος είναι: Προς τη Στέγη Γραμμάτων ‘Κωστής Παλαμάς’ Κορίνθου 241 ΠΑΤΡΑ 26 221.
  ( Υπόψη κ. Σωτήρη Νικολακόπουλου ) Για τον 1ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό ‘‘Κ Παλαμάς’’
  • Η επιλογή των ποιημάτων θα γίνει από πενταμελή επιτροπή διακεκριμένων λογοτεχνών.

  • Θα απονεμηθούν τρία βραβεία μετά χρηματικού ποσού (800,οο, 500,οο και 300,οο Ευρώ αντίστοιχα, μετά διπλώματος και πλακέτας)
  • Τρεις έπαινοι μετά διπλώματος και πλακέτας.
  • Και θα απονεμηθεί με το ίδιο θέμα, ειδικό βραβείο στο όνομα ‘’ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ’’ * σε νέο η νέα 18 έως 30 ετών πρωτοεμφανιζόμενου/ ης μετά Διπλώματος, πλακέτας και έκδοση του πρώτου του/ ης βιβλίου).
  Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τέλος Μαΐου 2021. Μέσω της σελίδας της Στέγης http://www.sgkpalamas.gr

  • Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει (Αρχές Φθινοπώρου του 2021) σε πανηγυρική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Πάτρας στο ξενοδοχείο Patra Pallas με πρώτη παρουσίαση του CD του μουσικοσυνθέτη και λογοτέχνη Γιώργου Μαρινάκη σε στίχους Κ. Παλαμά.
  • Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, απευθυνθείτε στο
  6972 670 759 (κ. Σοφία Καυκοπούλου) και
  • 6940 992 414 (κ. Νικολακόπουλο Σωτήρη )

  Το σπίτι που γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς στη Πάτρα
  (Έδρα της Στέγης Γραμμάτων )
  * Η επιθυμία της πόλης των Πατρών, για τη διάσωση του κτιρίου της οδού Κορίνθου 241, όπου γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς, ικανοποιήθηκε, τον Νοέμβριο του 2014, όταν αγόρασε, το ερειπωμένο οίκημα, ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, η έμπνευση και οι κατευθύνσεις του όποιου καθόρισαν από την αρχή την τύχη του εγχειρήματος. Κυρίαρχος στόχος υπήρξε η δυναμική παρουσίαση του έργου του ποιητή και όχι μόνον η μουσειακή συντήρηση της μνήμης του. Για τον σκοπό αυτό αποκαταστάθηκε η οικία με απόλυτο σεβασμό της εξωτερικής και εσωτερικής φυσιογνωμίας της. Παράλληλα ιδρύθηκε η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ‘’ ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ’’ » για τη διατήρηση και λειτουργία της. Οι δραστηριότητές της αναπτύσσονται σε πολλά επίπεδα όπως : Μελέτη και διάδοση του έργου του ποιητή, Υποστήριξη έκδοσης λογοτεχνικών και ποιητικών βιβλίων, Ενθάρρυνση και προώθηση νέων ποιητών και λογοτεχνών με τη διοργάνωση Ποιητικών Διαγωνισμών. Επίσης συνεδρίων, μουσικών και θεατρικών παραστάσεων και ό,τι αφορά τέχνη και γράμματα… Ο σεβασμός στη μνήμη του ποιητή αλλά και η ενεργός παρουσία της ΣΓΚΠ στον πολιτισμό θα είναι η πυξίδα της διαδρομής της.

  ** Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών ιδρύθηκε το 1934 με έδρα την Αθήνα και εκπροσωπεί επαγγελματίες συγγραφείς. Ο σκοπός και το έργο της Ε.Ε.Λ είναι η παραγωγή πνευματικού και πολιτιστικού έργου ενώ αγωνίζεται και για τα δικαιώματα των Ελλήνων λογοτεχνών! Μέλη της υπήρξαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα των Ελληνικών Γραμμάτων. Πρόεδροι της εταιρίας Ελλήνων λογοτεχνών διετέλεσαν ο Γρηγόρης Ξενόπουλος, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Άγγελος Σικελιανός, ο Μιλτιάδης Μαλακάσης, ο Νίκος Βέης και άλλοι.

  Απάντηση

 6.   ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ είπε:

  Καλησπέρα σας, υπάρχει μήπως ο χρόνος εκ μέρους σας να λαμβάνουμε ενημερώσεις για τις σπουδαίες εκδηλώσεις σας; Την περασμένη χρονιά αφήσατε σπουδαίο αποτύπωμα!
  Σας ευχαριστώ
  Φ. Κυριακού, Ιωάννινα

  Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *