Εισήγηση στην 5η Ημερίδα Νεολαίας με θέμα “Μπροστά στην Τεχνητή Νοημοσύνη”

Ήμουν εισηγητής στην 5η Ημερίδα Νεολαίας με θέμα “Μπροστά στην Τεχνητή Νοημοσύνη” που πραγματοποίησε το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Κατερίνης “Εκάβη” με τη συμμετοχή 400 μαθητριών/μαθητών από τα ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. της Πιερίας. Στην εισήγησή μου ανέπτυξα διάφορα πρακτικά ζητήματα σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη μέσα από πληθώρα παραδειγμάτων, με έμφαση στη Μηχανική Μάθηση και στη δημιουργία εικόνας και βίντεο με χρήση εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης. Επίσης, ανέπτυξα θέματα που πρέπει να προβληματίσουν τους χρήστες των τεχνολογιών αυτών. Ο άλλος εισηγητής ήταν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Γεώργιος Μακρής.

Ενδεικτικός σύνδεσμος από την κάλυψη του θέματος στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο, με φωτογραφικό υλικό:

https://olympiobima.gr/5i-imerida-neolaias-apo-tin-iera-mitropoli-kitrous-me-thema-brosta-stin-techniti-noimosyni/

Σχετικά με Σταύρος Φιλιππίδης

Ο Δρ. Σταύρος Κ. Φιλιππίδης είναι εκπαιδευτικός Πληροφορικής & Μαθηματικών. Ενδιαφέρεται έντονα για τις νέες εκπαιδευτικές τεχνολογίες, την ανάπτυξη ελεύθερου λογισμικού, τη Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική, και το filmmaking.
Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ (2008), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης Ιατρικής Πληροφορικής ΑΠΘ (2002), πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ (2000), και πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών ΑΠΘ (1996).
Έχει εργαστεί ως ειδικός επιστήμονας – διδάσκων βάσει του Π.Δ. 407/80 στο τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ (2010), ως ειδικός επιστήμονας – διδάσκων βάσει του Π.Δ. 407/80 στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής ΑΠΘ (2009), ως εργαστηριακός συνεργάτης στο τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2003-2008), ως εργαστηριακός συνεργάτης στο τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2005-2006), και ως αποσπασμένος εκπαιδευτικός από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2006-2009).
Είναι μόνιμος εκπαιδευτικός στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση (2001-σήμερα), και από τον Φεβρουάριο του 2023 είναι Σύμβουλος Εκπαίδευσης Πληροφορικής Πιερίας.
Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικό Λύκειο, Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Δράσεις στη δευτεροβάθμια, ΕΠΑΛ, Επιστημονική ευθύνη Σ.Ε. ΠΕ86, Παιδαγωγική ευθύνη Σ.Ε. ΠΕ86, Σύμβουλος Εκπαίδευσης. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *