Μερικές πρώτες σκέψεις για ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοικτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) (ψηφιακής) επεξεργασίας βίντεο [(digital) video editing]

Νομίζω ότι το Shotcut είναι ένα εξαιρετικό λογισμικό, το χρησιμοποιώ όποτε είναι δυνατόν, και νομίζω έχει λαμπρό μέλλον.

Το Kdenlive είναι ένα ακόμη εξαιρετικό λογισμικό, το οποίο ίσως δυσκολέψει κάποιους στην αρχική εγκατάσταση και στο ότι είναι πλουσιότερο σε δυνατότητες λογισμικό, αλλά έχει -μεταξύ άλλων- δύο πλεονεκτήματα:

α) Πλεονεκτεί στην επεξεργασία βίντεο με πάρα πολλά αρχικά κλιπ, λόγω της δυνατότητας καλύτερης οργάνωσης τους.

β) Πλεονεκτεί στην επεξεργασία FullHD βίντεο με αντίστοιχα κλιπ, λόγω της εγγενούς δυνατότητας proxy editing.

Εξαιρετικά λογισμικά και τα δύο! Αξίζουν την προσοχή μας!

About Σταύρος Φιλιππίδης

Ο Δρ. Σταύρος Κ. Φιλιππίδης είναι εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ερευνητής στην επιστημονική περιοχή των Νέων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών, και software developer. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ (2008), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης Ιατρικής Πληροφορικής ΑΠΘ (2002), πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ (2000) και πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών ΑΠΘ (1996). Έχει εργαστεί ως ειδικός επιστήμονας και διδάσκων βάσει του ΠΔ.407/80 στο τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ (2010) και στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής ΑΠΘ (2009), ως εργαστηριακός συνεργάτης και διδάσκων στο τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2003-2008) και ως εργαστηριακός συνεργάτης, διδάσκων και αποσπασμένος εκπαιδευτικός στο τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2005-2009). Είναι μόνιμος εκπαιδευτικός Πληροφορικής στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση (2001-τώρα). Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.


Περισσότερες πληροφορίες
This entry was posted in Ελεύθερο λογισμικό, Κινηματογράφος and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply