Σεμινάριο για τις νέες εκπαιδευτικές τεχνολογίες στο Γενικό Λύκειο Κάτω Μηλιάς

DSCN72560144DSCN7256

Στα πλαίσια των καινοτόμων δράσεων του σχολείου και με σκοπό τη διαρκή αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, το Γενικό Λύκειο Κάτω Μηλιάς (σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Κάτω Μηλιάς) διοργάνωσε «Σεμινάριο επιμόρφωσης στην Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Τάξης (η-τάξη)». Η υπηρεσία η-τάξη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση: http://eclass.sch.gr και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να αξιοποιούν τις Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία. Πρόκειται για μια διαδικτυακή υπηρεσία που επιτρέπει στον εκπαιδευτικό να κάνει διαθέσιμο το εκπαιδευτικό υλικό του στους μαθητές. Οι μαθητές μπορούν, μεταξύ άλλων, να επισκεφθούν το διαδικτυακό μάθημα που έχει ετοιμάσει ο εκπαιδευτικός και να κατεβάσουν σημειώσεις στον υπολογιστή τους, να διαβάσουν ανακοινώσεις που αναρτά ο εκπαιδευτικός, να επισκεφθούν προτεινόμενες ιστοσελίδες και να λάβουν μέρος σε ασκήσεις αυτοαξιολόγησης.

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν όλα τα υποσυστήματα της υπηρεσίας που είναι διαθέσιμα στους εκπαιδευτικούς: πληροφορίες, wiki, ανακοινώσεις, ανταλλαγή αρχείων, αυτοαξιολόγηση, βιβλίο ύλης, γλωσσάριο, γραμμή μάθησης, έγγραφα, εργασίες, ερωτηματολόγια, ηλεκτρονικό βιβλίο, κουβέντα, ομάδες, πολυμέσα, συζητήσεις, συνδέσεις διαδικτύου, καθώς και τα εργαλεία διαχείρισης μαθήματος.

Το σεμινάριο, διάρκειας 3 διδακτικών ωρών, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Γενικού Λυκείου και Γυμνασίου Κάτω Μηλιάς την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 και συμμετείχαν, κατόπιν αίτησης τους, 30 εκπαιδευτικοί από διάφορα σχολεία της Πιερίας.

Υπεύθυνος για τη διοργάνωση και εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Δρ. Σταύρος Κ. Φιλιππίδης. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην επιστημονική περιοχή των Νέων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών από το τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ. Έχει εργαστεί και διδάξει σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ επί σειρά ετών και είναι μόνιμος εκπαιδευτικός στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Πληροφορίες και βιογραφικό του εισηγητή είναι διαθέσιμα στη διαδικτυακή του διεύθυνση: www.stavros.filippidis.name

Περισσότερες πληροφορίες για το Γενικό Λύκειο Κάτω Μηλιάς και τις δράσεις που πραγματοποιεί μπορείτε να βρείτε στη διαδικτυακή διεύθυνση του σχολείου: www.lykeio-katomilias.gr

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.

Σχετικά με Σταύρος Φιλιππίδης

Ο Δρ. Σταύρος Κ. Φιλιππίδης είναι εκπαιδευτικός Πληροφορικής & Μαθηματικών. Ενδιαφέρεται έντονα για τις νέες εκπαιδευτικές τεχνολογίες, την ανάπτυξη ελεύθερου λογισμικού, τη Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική, και το filmmaking.
Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ (2008), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης Ιατρικής Πληροφορικής ΑΠΘ (2002), πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ (2000), και πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών ΑΠΘ (1996).
Έχει εργαστεί ως ειδικός επιστήμονας – διδάσκων βάσει του Π.Δ. 407/80 στο τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ (2010), ως ειδικός επιστήμονας – διδάσκων βάσει του Π.Δ. 407/80 στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής ΑΠΘ (2009), ως εργαστηριακός συνεργάτης στο τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2003-2008), ως εργαστηριακός συνεργάτης στο τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2005-2006), και ως αποσπασμένος εκπαιδευτικός από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2006-2009).
Είναι μόνιμος εκπαιδευτικός στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση (2001-σήμερα), και από τον Φεβρουάριο του 2023 είναι Σύμβουλος Εκπαίδευσης Πληροφορικής Πιερίας.
Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Δράσεις στη δευτεροβάθμια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *