Εισαγωγή στα design patterns με C++/Qt

cppqtdp2Για όσους ξέρουν ήδη προγραμματισμό (είτε κάποια άλλη γλώσσα όπως C#, Java, Python, Ruby κ.λ.π. είτε ξέρουν τα πολύ βασικά της C++) και θέλουν να μάθουν την C++ σε μεγαλύτερο βάθος μαθαίνοντας παράλληλα και Qt καθώς και αρκετά χρήσιμα design patterns, υπάρχει το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο των Alan Ezust και Paul Ezust με τίτλο An Introduction to Design Patterns in C++ with Qt, 2nd Edition.

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι πως μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου στην ιστοσελίδα http://www.ics.com/design-patterns (απαιτείται η δημιουργία λογαριασμού στο συγκεκριμένο website).

(φωτογραφία: τμήμα στιγμιότυπου από το http://www.ics.com/design-patterns στις 2013-07-04)

Σχετικά με Σταύρος Φιλιππίδης

Ο Δρ. Σταύρος Κ. Φιλιππίδης είναι εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ερευνητής στην επιστημονική περιοχή των Νέων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών, και software developer. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ (2008), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης Ιατρικής Πληροφορικής ΑΠΘ (2002), πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ (2000) και πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών ΑΠΘ (1996). Έχει εργαστεί ως ειδικός επιστήμονας και διδάσκων βάσει του ΠΔ.407/80 στο τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ (2010) και στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής ΑΠΘ (2009), ως εργαστηριακός συνεργάτης και διδάσκων στο τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2003-2008) και ως εργαστηριακός συνεργάτης, διδάσκων και αποσπασμένος εκπαιδευτικός στο τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2005-2009). Είναι μόνιμος εκπαιδευτικός Πληροφορικής στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση (2001-τώρα). Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Qt framework, Ανάπτυξη λογισμικού, Βιβλία, Ελεύθερο λογισμικό και χαρακτηρίσθηκε , , , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 Responses to Εισαγωγή στα design patterns με C++/Qt

  1. Ο/Η Tasos λέει:

    Κάτι στα ελληνικά δεν υπάρχει;

Αφήστε μια απάντηση