Προστατεύοντας του εφήβους στον ψηφιακό κόσμο

Στα πλαίσια των καινοτόμων δράσεων του σχολείου και με αφορμή την 7η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (28/1/2013) και την 10η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (5/2/2013), το 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης πραγματοποίησε ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου με θέμα “Προστατεύοντας τους εφήβους στον ψηφιακό κόσμο“, την Παρασκευή 8/2/2013 και ώρα 11:30πμ στο Αμφιθέατρο του σχολείου, από τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής του σχολείου Μαργαριτίδη Ανέστη και Φιλιππίδη Σταύρο.

Η συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων ήταν μεγάλη, το ενδιαφέρον έντονο και οι προβληματισμοί που τέθηκαν αποτελούν μια παρακαταθήκη για την καλύτερη αντιμετώπιση των θεμάτων σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Το σχολείο μας είναι κοντά στους μαθητές και τους γονείς και κηδεμόνες τους για όποια προβλήματα αντιμετωπίσουν, ως ένας πρώτος κόμβος ενημέρωσης και προβληματισμού για ζητήματα που αφορούν τους μαθητές.

About Σταύρος Φιλιππίδης

Ο Δρ. Σταύρος Κ. Φιλιππίδης είναι εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ερευνητής στην επιστημονική περιοχή των Νέων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών, και software developer. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ (2008), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης Ιατρικής Πληροφορικής ΑΠΘ (2002), πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ (2000) και πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών ΑΠΘ (1996). Έχει εργαστεί ως ειδικός επιστήμονας και διδάσκων βάσει του ΠΔ.407/80 στο τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ (2010) και στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής ΑΠΘ (2009), ως εργαστηριακός συνεργάτης και διδάσκων στο τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2003-2008) και ως εργαστηριακός συνεργάτης, διδάσκων και αποσπασμένος εκπαιδευτικός στο τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2005-2009). Είναι μόνιμος εκπαιδευτικός Πληροφορικής στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση (2001-τώρα). Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.


Περισσότερες πληροφορίες
This entry was posted in Δράσεις στη δευτεροβάθμια. Bookmark the permalink.

Leave a Reply