Προστατεύοντας του εφήβους στον ψηφιακό κόσμο

Στα πλαίσια των καινοτόμων δράσεων του σχολείου και με αφορμή την 7η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (28/1/2013) και την 10η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (5/2/2013), το 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης πραγματοποίησε ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου με θέμα «Προστατεύοντας τους εφήβους στον ψηφιακό κόσμο«, την Παρασκευή 8/2/2013 και ώρα 11:30πμ στο Αμφιθέατρο του σχολείου, από τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής του σχολείου Μαργαριτίδη Ανέστη και Φιλιππίδη Σταύρο.

Η συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων ήταν μεγάλη, το ενδιαφέρον έντονο και οι προβληματισμοί που τέθηκαν αποτελούν μια παρακαταθήκη για την καλύτερη αντιμετώπιση των θεμάτων σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Το σχολείο μας είναι κοντά στους μαθητές και τους γονείς και κηδεμόνες τους για όποια προβλήματα αντιμετωπίσουν, ως ένας πρώτος κόμβος ενημέρωσης και προβληματισμού για ζητήματα που αφορούν τους μαθητές.

Σχετικά με Σταύρος Φιλιππίδης

Ο Δρ. Σταύρος Κ. Φιλιππίδης είναι εκπαιδευτικός Πληροφορικής & Μαθηματικών, ερευνητής, και software developer. Η ερευνητική περιοχή ενδιαφέροντός του είναι οι Νέες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες. Ενδιαφέρεται έντονα για την ανάπτυξη ελεύθερου λογισμικού, τη Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική, και το filmmaking.
Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ (2008), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης Ιατρικής Πληροφορικής ΑΠΘ (2002), πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ (2000), και πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών ΑΠΘ (1996).
Έχει εργαστεί ως ειδικός επιστήμονας – διδάσκων βάσει του ΠΔ.407/80 στο τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ (2010), ως ειδικός επιστήμονας – διδάσκων βάσει του ΠΔ.407/80 στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής ΑΠΘ (2009), ως εργαστηριακός συνεργάτης στο τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2003-2008), ως εργαστηριακός συνεργάτης στο τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2005-2006), και ως αποσπασμένος εκπαιδευτικός από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2006-2009).
Είναι μόνιμος εκπαιδευτικός στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση (2001-σήμερα), και κατά το τρέχον διδακτικό έτος διδάσκει Πληροφορική και Μαθηματικά στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.
Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Δράσεις στη δευτεροβάθμια. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση