Σεμινάριο για τις νέες εκπαιδευτικές τεχνολογίες στο 5ο ΓΕΛ Κατερίνης

Στα πλαίσια των καινοτόμων δράσεων του σχολείου και με σκοπό τη διαρκή αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, το 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης διοργάνωσε σεμινάριο επιμόρφωσης με θέμα «Υβριδική μάθηση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με χρήση της υπηρεσίας ηλεκτρονικής διαχείρισης τάξης η-τ@ξη». Η υπηρεσία η-τ@ξη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση: http://eclass.sch.gr και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με σκοπό την υποστήριξη της κλασικής διδασκαλίας και την ενίσχυση της καθημερινής μαθησιακής διαδικασίας στην σχολική αίθουσα. Πρόκειται για μια διαδικτυακή υπηρεσία που επιτρέπει στον εκπαιδευτικό να κάνει διαθέσιμο το εκπαιδευτικό υλικό του στους μαθητές. Οι μαθητές μπορούν, μεταξύ άλλων, να επισκεφθούν το διαδικτυακό μάθημα που έχει ετοιμάσει ο εκπαιδευτικός και να κατεβάσουν σημειώσεις στον υπολογιστή τους, να διαβάσουν ανακοινώσεις που αναρτά ο εκπαιδευτικός, να επισκεφθούν προτεινόμενες ιστοσελίδες και να λάβουν μέρος σε ασκήσεις αυτοαξιολόγησης.

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν όλα τα υποσυστήματα της υπηρεσίας που είναι διαθέσιμα στους εκπαιδευτικούς: περιγραφή μαθήματος, βιβλίο ύλης, υλικό μαθήματος, ασκήσεις, σύνδεσμοι, ανακοινώσεις. Παρουσιάστηκε επίσης ο τρόπος με τον οποίο η υπηρεσία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση υβριδικής μάθησης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση: πώς μπορεί η συμβατική διδασκαλία στην αίθουσα να συνδυαστεί με την επικουρική χρήση της υπηρεσίας η-τ@ξη.

Το σεμινάριο, διάρκειας 3 διδακτικών ωρών, πραγματοποιήθηκε στο 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 στις 17:00 και συμμετείχαν, κατόπιν αίτησης τους, 35 εκπαιδευτικοί.

Υπεύθυνος για τη διοργάνωση και εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Δρ. Σταύρος Κ. Φιλιππίδης. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην επιστημονική περιοχή των Νέων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών από το τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ. Έχει εργαστεί και διδάξει σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ επί πολλά έτη και είναι μόνιμος εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πληροφορίες και βιογραφικό του εισηγητή είναι διαθέσιμα στη διαδικτυακή του διεύθυνση: www.stavros.filippidis.name

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.

Στο συγκεκριμένο απόσπασμα βίντεο που μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση https://video.sch.gr/video/view/1884.html , βλέπουμε την κάλυψη του θέματος από την ΔΙΟΝ Τηλεόραση, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της επόμενης μέρας.

About Σταύρος Φιλιππίδης

Ο Δρ. Σταύρος Κ. Φιλιππίδης είναι εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ερευνητής στην επιστημονική περιοχή των Νέων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών, και software developer. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ (2008), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης Ιατρικής Πληροφορικής ΑΠΘ (2002), πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ (2000) και πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών ΑΠΘ (1996). Έχει εργαστεί ως ειδικός επιστήμονας και διδάσκων βάσει του ΠΔ.407/80 στο τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ (2010) και στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής ΑΠΘ (2009), ως εργαστηριακός συνεργάτης και διδάσκων στο τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2003-2008) και ως εργαστηριακός συνεργάτης, διδάσκων και αποσπασμένος εκπαιδευτικός στο τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2005-2009). Είναι μόνιμος εκπαιδευτικός Πληροφορικής στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση (2001-τώρα). Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.


Περισσότερες πληροφορίες
This entry was posted in Δράσεις στη δευτεροβάθμια. Bookmark the permalink.

Leave a Reply