Εγκατάσταση διανομής GNU/Linux και συνοδευτικού λογισμικού στο εργαστήριο που χρησιμοποιεί το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης

Ολοκλήρωσα την εγκατάσταση διανομής GNU/Linux και συνοδευτικού λογισμικού στο εργαστήριο (για το οποίο είμαι υπεύθυνος) που χρησιμοποιεί το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης. Η διανομή είναι το Ubuntu 12.04 LTS, το οποίο εγκαταστάθηκε ως dual boot κρατώντας και το λειτουργικό σύστημα που τα μηχανήματα ήδη είχαν. Η εγκατάσταση και ρύθμιση των μηχανημάτων ολοκληρώθηκε παρά τα όποια προβλήματα (για παράδειγμα: χρήση του minimal CD εγκατάστασης λόγω προβληματικών CD-ROM drives σε κάποια μηχανήματα) και εγκαταστάθηκε και πρόσθετο λογισμικό από το κέντρο λογισμικού, για αντικείμενα που διδάσκονται στους μαθητές (για παράδειγμα: επεξεργασία εικόνας και βίντεο). Φυσικά θα γίνει αξιοποίηση των εργαλείων που παρέχει η Τεχνική Στήριξη ΣΕΠΕΗΥ (για παράδειγμα: το αντίστοιχο αποθετήριο) και διάφορες γνωστές καλές πρακτικές, τεχνολογίες και εφαρμογές, όπως το λογισμικό epoptes.

Θα επανέλθω σύντομα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Ευελπιστώ ότι οι μαθητές θα αγκαλιάσουν το ελεύθερο λογισμικό: τα πρώτα δείγματα είναι ήδη θετικά!

Σχετικά με Σταύρος Φιλιππίδης

Ο Δρ. Σταύρος Κ. Φιλιππίδης είναι εκπαιδευτικός Πληροφορικής & Μαθηματικών. Ενδιαφέρεται έντονα για τις νέες εκπαιδευτικές τεχνολογίες, την ανάπτυξη ελεύθερου λογισμικού, τη Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική, και το filmmaking.
Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ (2008), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης Ιατρικής Πληροφορικής ΑΠΘ (2002), πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ (2000), και πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών ΑΠΘ (1996).
Έχει εργαστεί ως ειδικός επιστήμονας – διδάσκων βάσει του Π.Δ. 407/80 στο τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ (2010), ως ειδικός επιστήμονας – διδάσκων βάσει του Π.Δ. 407/80 στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής ΑΠΘ (2009), ως εργαστηριακός συνεργάτης στο τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2003-2008), ως εργαστηριακός συνεργάτης στο τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2005-2006), και ως αποσπασμένος εκπαιδευτικός από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2006-2009).
Είναι μόνιμος εκπαιδευτικός στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση (2001-σήμερα), και από τον Φεβρουάριο του 2023 είναι Σύμβουλος Εκπαίδευσης Πληροφορικής Πιερίας.
Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Δράσεις στη δευτεροβάθμια, Ελεύθερο λογισμικό. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *