Διαδικτυακή συνέντευξη για τη χρήση των Τ.Π.Ε.-Ε. των ομογενών στη Νότιο Αφρική

Διαδικτυακή συνέντευξη για τη χρήση των Τ.Π.Ε.-Ε. των ομογενών στη Νότιο Αφρική, με βιντεοκλήση (Κατερίνη – Γιοχάνεσμπουργκ) και καταγραφή της. Δράση στα πλαίσια του μαθήματος Ερευνητική Εργασία (Project) της Α’ τάξης Γενικού Λυκείου του 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης, από την ερευνητική ομάδα που ασχολείται με τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (Τ.Π.Ε.-Ε.), με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κύριο Σταύρο Φιλιππίδη ( http://stavros.filippidis.name ).

Συνέντευξη με τη Συντονίστρια του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης Γιοχάνεσμπουργκ, κυρία Σταυρούλα Σκούρα-Θήριου. Οι ερωτήσεις επιλέχθηκαν από τους μαθητές της αντίστοιχης ερευνητικής ομάδας του 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης, και τέθηκαν από τρεις εκπροσώπους τους.

Στο βίντεο εμφανίζονται με την παρακάτω σειρά:

Σταύρος Φιλιππίδης (υπεύθυνος της δράσης, 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης), Σταυρούλα Σκούρα-Θήριου (Συντονίστρια, Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης Γιοχάνεσμπουργκ), Αλέξανδρος Παπαργυρίου (Διευθυντής, 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης), τρεις μαθητές (δεν κατονομάζονται για λόγους προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων).

Έμπνευση, υλοποίηση, τεχνική υποστήριξη (Κατερίνη), συντονισμός, σκηνοθεσία, ψηφιακή επεξεργασία: Σταύρος Φιλιππίδης, http://stavros.filippidis.name

Ευχαριστίες: στην κυρία Σταυρούλα Σκούρα-Θήριου για την παραχώρηση της συνέντευξης, στους μαθητές της ερευνητικής ομάδας (τόσο αυτούς που έθεσαν τις ερωτήσεις, όσο και το σύνολο των μαθητών της ερευνητικής ομάδας που συμμετείχαν στην επιλογή των ερωτήσεων), στον κύριο Αλέξανδρο Παπαργυρίου για τη στήριξη του στην υλοποίηση της δράσης, καθώς και στον κύριο Σωτήριο Παναγιωτίδη (εκπαιδευτικό Πληροφορικής στο Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης Γιοχάνεσμπουργκ) για την τεχνική υποστήριξη από πλευράς Γιοχάνεσμπουργκ.

Το σχετικό βίντεο έχει αναρτηθεί στη Βιντεοθήκη των Υπηρεσιών Βίντεο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στη διεύθυνση:

https://video.sch.gr/video/view/1825.html

Σχετικά με Σταύρος Φιλιππίδης

Ο Δρ. Σταύρος Κ. Φιλιππίδης είναι εκπαιδευτικός Πληροφορικής & Μαθηματικών. Ενδιαφέρεται έντονα για τις νέες εκπαιδευτικές τεχνολογίες, την ανάπτυξη ελεύθερου λογισμικού, τη Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική, και το filmmaking.
Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ (2008), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης Ιατρικής Πληροφορικής ΑΠΘ (2002), πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ (2000), και πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών ΑΠΘ (1996).
Έχει εργαστεί ως ειδικός επιστήμονας – διδάσκων βάσει του Π.Δ. 407/80 στο τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ (2010), ως ειδικός επιστήμονας – διδάσκων βάσει του Π.Δ. 407/80 στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής ΑΠΘ (2009), ως εργαστηριακός συνεργάτης στο τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2003-2008), ως εργαστηριακός συνεργάτης στο τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2005-2006), και ως αποσπασμένος εκπαιδευτικός από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2006-2009).
Είναι μόνιμος εκπαιδευτικός στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση (2001-σήμερα), και από τον Φεβρουάριο του 2023 είναι Σύμβουλος Εκπαίδευσης Πληροφορικής Πιερίας.
Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Δράσεις στη δευτεροβάθμια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *