Πιστοί και Διάσημοι.
Νίκος Καραδημητρίου: Ο διάσημος χορευτής που έγινε ερημίτης στην Πάτμο.
Ο Νίκος Καραδημητρίου ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη χορεύοντας, ενώ συνεργάστηκε με πολλούς αστέρες του Χόλιγουντ, όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ στην ταινία “Κλεοπάτρα”.
Ο θρυλικός “Νίκολσον”, όπως έγινε γνωστός παγκοσμίως, πάλαι ποτέ χορευτής αλλά και ατζέντης πολλών Ελλήνων καλλιτεχνών, εδώ και αρκετά χρόνια ζει ασκητικά στην Πάτμο, πουλώντας κεντήματα για να εξασφαλίσει τα απολύτως απαραίτητα. (Βλ. πηγή:http://www.inews.gr/254/ellinas-chorevtis–apo-to-choligount-stin-kalogeriki.htm).
Ηλίας Ηλιάδης , χάλκινος Ολυμπιονίκης στο τζούντο στην κατηγορία των 90 κ. στους Αγώνες του Λονδίνου τον Αύγουστο του 2012:
« Αυτό το μετάλλιο θα πάει στο Αγιον Ορος. Το περίμενα, γι’ αυτό έκανα τόσες πολλές και σκληρές προπονήσεις», εξήγησε ο Ολυμπιονίκης Ηλιάδης. Και πρόσθεσε: «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η Ελλάδα χρειαζόταν ένα μετάλλιο. Το αφιερώνω πρώτα στον Θεό και ύστερα στους Ελληνες. Σε όσους ήρθαν εδώ και σε όσους μας περιμένουν πίσω στην πατρίδα». Διαβάστε σχετικά στον τύπο και στις ιστοσελίδες. Ενδεικτικά αναφέρουμε:http://neaflorina.blogspot.gr/2012/08/blog-post_382.html όπου μπορείτε να δειτε περισσότερα: Από αυτή τη διεύθυνση είναι το παρακάτω απόσπασμα:
Ηλιάδης: «Αφιερωμένο στο Θεό και σε όλους τους Έλληνες»
“Δεν ξέρω τι να πω. Εσείς πρέπει να μου πείτε που είδατε απ’ έξω τον αγώνα. Είμαι ακόμη σαστισμένος. Ευχαριστώ το Θεό”, ήταν η πρώτη αντίδραση του αθλητή του Φίλιππου Αμυνταίου.
“Το μετάλλιο πάει για το Άγιο Όρος, αυτό μπορώ να πω. Δικαιώθηκα για τη σκληρή προετοιμασία και όλες αυτές τις δύσκολες προπονήσεις που κάνω. Αυτή είναι η στιγμή που χρειάζεται τα μετάλλια η Ελλάδα”.
Τζόναθαν Τζάκσον (ηθοποιός).
Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζόναθαν Τζάκσον που βαπτίστηκε ορθόδοξος, όταν του απενεμήθηκε, στις 24 Ιουνίου 2012,το βραβείο Emmy Awards- των Όσκαρ της αμερικανικής τηλεόρασης, το οποίο έλαβε για το ρόλο του στη σειρά General Hospital, έκανε το σταυρό του κατά τον ορθόδοξο τύπο και ευχαρίστησε τους μοναχούς του Αγίου Όρους. “Πρώτα απ’όλα θέλω να δοξάσω τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα για τη Χάρη Τους και το Έλεος, το οποίο χρειάζομαι πολύ…Ευχαριστώ και τους μοναχούς στο Άγιον Όρος,που προσεύχονται αδιάκοπα για τη ζωή του κόσμου”. (Μπορείτε να δείτε σχετικά άρθρα και σε εφημερίδες και σε ιστοσελίδες).
Δημήτριος Χριστοδούλου (βραβευμένος Μαθηματικός).
Ο μεγάλος σύγχρονος έλληνας μαθηματικός Δημήτρης Χριστοδούλου, καθηγητής του Πανεπιστημίο του Πρίστον της Αμερικής τιμήθηκε από την Αμερικανική Μαθηματική Εταιρεία ως ο κορυφαίος αναλυτής της τελευταίας επταετίας.
Σε Έλληνες δημοσιογράφους που του πήραν συνέντευξη, μεταξύ πολλών άλλων, είπε και τα εξής:
Ερώτηση: Αναλύετε το Σύμπαν και τους νόμους του. Η δουλειά σας σας επιτρέπει να πιστεύετε στο Θεό;
Απάντηση: Απόλυτα. Με τη δική μας επιστήμη προσεγγίζεις πολύ περισσότερο την έννοια της πίστεως…. Εμείς οι μαθηματικοί βλέπουμε ότι όλα αυτά διέπονται από μία λογική και ότι υπάρχει μια τέλεια αρμονία. Λιγότερο προσιτό για μας είναι το τι αποτελεί ο άνθρωπος , τα ανθρώπινα συναισθήματα. Αλλά ο Σύμπαν σαν θεϊκή δημιουργία μας είναι πιο προσιτό.”
(Βλ. περιοδικό Ελληνοχριστιανική Αγωγή τεύχος 459, 1999, σελ. 67 και σχετικές ιστοσελίδες).
Ιδού και ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη που υπάρχει στο http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=108578#ixzz0o2HP3eyW
Οταν κάποιος σαν εσάς βρεθεί μπροστά στην ανακάλυψη αυτών των μεγάλων λύσεων, αποκτά άλλη αντίληψη για τον Θεό;
«Εμείς οι μαθηματικοί μπορούμε να δούμε μόνο μία άποψη του Θεού, αυτή μέσω των μαθηματικών. Ισως οι φιλόσοφοι να βλέπουν και τις δύο πλευρές του Θεού, αλλά δεν τις βλέπουν τόσο καλά όσο βλέπουμε εμείς τη μία. Εμείς βλέπουμε καλύτερα τη μία και οι ποιητές πολύ καλά την άλλη. Οι φιλόσοφοι υποτίθεται ότι τις βλέπουν και τις δύο, αλλά μάλλον πιο αμυδρά».
Μπορείτε να μου πείτε ποια πλευρά του Θεού βλέπετε εσείς;
«Για μένα ο Θεός είναι ο μουσικοσυνθέτης του Σύμπαντος… Αυτή η μεγάλη συμφωνία αποτελεί έκφραση μιας τέλειας αρμονίας. Σας είπα όμως ότι μπορώ να διαβάσω και τον Ομηρο και να αρχίσω να κλαίω τέτοια συγκίνηση με πιάνει από τη θέα της άλλης πλευράς του Θεού. Η μία όψη του Θεού κατοικεί στην αρχαία τραγωδία, στον Σαίξπηρ. Οχι ότι έχω κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο για να καταλάβω αυτό που λέω διαβάζοντας Ευριπίδη ή Σαίξπηρ· απλώς το εισπράττω όπως όλοι οι άλλοι κοινοί άνθρωποι. Αποφεύγω βέβαια σε μεγάλες δόσης αυτή την πλευρά του Θεού, γιατί όπως σας είπα με βγάζει από τον δρόμο μου… Τα μαθηματικά είναι η ζωή μου, εκεί όπου έχω ταλέντο, και προσπαθώ να συναντιέμαι με αυτή την πλευρά του Θεού. Μέσω των μαθηματικών, όπου έχω κάποια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τον μέσο άνθρωπο, αυτό που μπορώ να κάνω είναι προσεγγίζω αυτή την αρμονία που αντιπροσωπεύει την ύπαρξη του Θεού».
Η στιγμή που συλλαμβάνετε τη λύση ενός προβλήματος είναι μια στιγμή επικοινωνίας με τον Θεό;
«Οπωσδήποτε, διότι είναι ασφαλώς μια ενόραση. Θυμάμαι πολλές τέτοιες στιγμές. Μια τέτοια στιγμή συνάντησής μου με τον Θεό είναι όταν ανακάλυψα “το αναλλοίωτο στο άπειρο”! Σκέφτηκα πώς είναι δυνατόν κάτι τόσο αφηρημένο, κάτι το οποίο ανήκει εντελώς στον κόσμο των ιδεών, να είναι άμεσα συνδεδεμένο με κάτι που είναι μπροστά στα μάτια μου; Αυτές όμως οι ανακαλύψεις μπροστά στις ανακαλύψεις των μεγάλων δεν είναι τίποτε».
Αρα ο Νεύτωνας και ο Αρχιμήδης είχαν συνεχή επικοινωνία με τον Θεό, έτσι;
«Οπωσδήποτε. Εγώ νομίζω ότι υπάρχει μόνο η θεία χάρις, η οποία σου αποκαλύπτει κάτι. Κανείς δεν ανακάλυψε κάτι που να μην υπήρχε. Φευγαλέα ίσως βλέπεις περισσότερα πράγματα. Στην προσπάθεια όμως να τα κάνεις συγκεκριμένα, πολλά σου ξεφεύγουν και μένεις τελικά με λιγότερα».
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.