Συλλυπητήριο Ψήφισμα για το θάνατο του συναδέλφου Σωτήρη Κλειάσου

Κάτω από: Ψήφισμα | Vasilis
Κυριακή, 28 Σεπτέμβριος 2014 10:10 μμ |

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΦΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΩΤΗΡΗ ΚΛΕΙΑΣΟ

Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του ΕΚΠΑ Μαρία Δ. Ευθυμίου

Κάτω από: ιστορία,πολιτισμός,σεμινάρια | Vasilis
Τετάρτη, 3 Σεπτέμβριος 2014 10:07 μμ |  Με ετικέτα , , |

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας με πολλή χαρά σας ενημερώνει ότι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του ΕΚΠΑ κ. Μαρία Δ. Ευθυμίου θα βρίσκεται κοντά μας, όπως μας είχε υποσχεθεί, για να μας διδάξει Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας.

Τα μαθήματα της κ. Ευθυμίου επικεντρώνονται στην Ιστορία του Νέου Ελληνισμού  και καλύπτουν την περίοδο από τη μάχη του Ματζικέρτ (1071) έως το θάνατο του Ρήγα Βελεστινλή (1798). Οι ώρες των μαθημάτων θα είναι κατά τις ημέρες Παρασκευή και Σάββατο από τις 6-9 μ.μ. και την Κυριακή από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

Τα μαθήματα της εκλεκτής καθηγήτριας, ξεκινούν το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου  και ολοκληρώνονται την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου. Θα πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 1ου Γενικού Λυκείου Άργους (Μαρίνου 58, Άργος)

Ενημερώνουμε το αργολικό κοινό ότι θα χορηγηθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής στους ακροατές που θα παρακολουθήσουν τουλάχιστον 6 από τα 8 μαθήματα της εκλεκτής καλεσμένης μας.

Ενημερώνουμε επίσης όσους παρακολούθησαν τα Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας και δεν έχουν ακόμη παραλάβει τις Βεβαιώσεις Συμμετοχής ότι αυτές θα βρίσκονται στη διάθεσή τους κατά τις ημέρες και ώρες των μαθημάτων της κ. Ευθυμίου.

Δηλώσεις Συμμετοχής σε ηλεκτρονική φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/1eQ_RQI0vqb3QQW-NZbXoGO5exf7uY1Cp9I00TDLOW4w/viewform

 

Η θάλασσα στη Νεοελληνική Τέχνη

thalassografia_01Τη θαλασσογραφία στη νεοελληνική ζωγραφική μέσα από τον ιμπρεσιονισμό, τον μοντερνισμό αλλά προσωπικά ιδιώματα στον χώρο της τοπιογραφίας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες του Παραρτήματος Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου στο Ναύπλιο.
Η επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης και υπεύθυνη Παραρτήματος Ναυπλίου Λαμπρινή Καρακούρτη-Ορφανοπούλου μας περιμένει από 14 Ιουνίου έως 30 Δεκεμβρίου 2014, για να γνωρίσουμε έργα μεγάλων θαλασσογράφων, όπως ο Κωνσταντίνος Βολανάκης, ο Βασίλειος Χατζής, ο Ιωάννης Αλταμούρας, ο Κωνσταντίνος Μαλέας, ο Νικόλαος Λύτρας, ο Κωνσταντίνος Παρθένης, ο Μιχάλης Οικονόμου, ο Νίκος Χατζηκυριάκος – Γκίκας, ο Αγήνορας Αστεριάδης, ο Παναγιώτης Τέτσης, ο Κώστας Τσόκλης.

thalassografia_02

Παρουσίαση βιβλίου της Χαράς Κοσεγιάν

Κάτω από: παρουσίαση βιβλίου | Vasilis
Κυριακή, 16 Μάρτιος 2014 10:52 μμ |  Με ετικέτα , , |

afisakoseg

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας

Κάτω από: εκδηλώσεις,ιστορία,πολιτισμός,σεμινάρια | Vasilis
Δευτέρα, 17 Φεβρουάριος 2014 9:33 μμ |

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας (ΣΦΑ) ανακοινώνει με μεγάλη ικανοποίηση ότι ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014 τα Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας που παρέδωσε στο αργολικό κοινό η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του ΕΚΠΑ κ. Μαρία Ευθυμίου.

Η προσέλευση του κοινού στο σύνολο των μαθημάτων υπερέβη τις προσδοκίες μας. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι η πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του νομού μας πρωτοβουλία του ΣΦΑ αγκαλιάστηκε από συμπολίτες μας κάθε ηλικίας και επαγγελματικής δραστηριότητας. Ο ΣΦΑ θεωρεί ότι πλέον έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για ένα ευρύτερο άνοιγμα εκδηλώσεων αυτού του τύπου στο φιλομαθές κοινό.

Με πολλή χαρά, επίσης, σας ανακοινώνουμε ότι εντός του τρέχοντος έτους η κα. Ευθυμίου θα βρεθεί ξανά στην Αργολίδα για ένα νέο κύκλο μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας, που θα καλύπτουν την περίοδο από τη μάχη του Μάτζικερτ (1071) έως την εκτέλεση του Ρήγα Βελεστινλή (1789). Μόλις είμαστε σε θέση, θα ανακοινώσουμε όλες τις λεπτομέρειες.

Ο Πρόεδρος                                   Η Γραμματέας

Νικόλαος Μπουμπάρης          Κωνσταντίνα Πατούρα

 

Έγραψαν για το σεμινάριο Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας:

argolika.gr – ηλεκτρονική εφημερίδα της Αργολίδας

Επόμενη Σελίδα: »