Μαθητικός διαγωνισμός του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδας 2018-2019

 Σας ενημερώνουμε ότι έχει εγκριθεί από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. η διεξαγωγή του Γ΄ Πανελλήνιου Μαθητικού Λογοτεχνικού και Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού με θέμα : «Μορφές της Τέχνης και Ελληνικό Περιβάλλον».

Σκοπός της διενέργειας του διαγωνισμού είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών μέσω της αυτοέκφρασης, αφενός μεν με την καλλιέργεια της συγκινησιακής χρήσης της

γλώσσας, αφετέρου δε, με την ενίσχυση της εικαστικής ματιάς των συμμετεχόντων ώστε να παράξουν έργα Λόγου και Τέχνης έχοντας ως πηγή έμπνευσης το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας και αφορά σε: Α) Λογοτεχνικό Διαγωνισμό: Ποίηση, Μουσικό Στίχο,

Διήγημα, Δοκίμιο, Θεατρικό έργο, Παραμύθι και Β) Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό: Ζωγραφική, Φωτογραφία, Video.

Η έγκριση δίδεται για το σχολικό έτος 2018-2019. Ο Λογοτεχνικός και Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός θα διεξαχθεί εκτός ωρολογίου προγράμματος υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α) Η γνωστοποίηση και η διάχυση δημοσιότητας σχετικά με τον εν λόγω διαγωνισμό θα γίνει μεντρόπο θεμιτό και πρόσφορο (π.χ. μέσω των ιστότοπων των εμπλεκομένων φορέων).

β) Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στον διαγωνισμό θα είναι προαιρετική, υποβάλλοντας ο/η καθένας/καθεμία, στην περίπτωση που επιθυμεί να συμμετάσχει, χωριστά την δική του/της ατομική

συμμετοχή με την απαραίτητη γονική συναίνεση.

γ) Η προετοιμασία των μαθητών/τριών για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μην επιβαρύνει τη διδασκαλία των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, αλλά αντίθετα να την εμπλουτίζει ή/και να την

διευρύνει, σύμφωνα πάντα με τους στόχους που τίθενται στο Πρόγραμμα Σπουδών.

δ) Η όλη διενέργεια του Διαγωνισμού (υλοποίηση, βράβευση, δημοσιοποίηση) θα υλοποιηθεί με ευθύνη των διοργανωτών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των μαθητών/-τριών και σύμφωνα

με τους κανόνες δεοντολογίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων μαθητών/τριών και των πνευματικών δικαιωμάτων τους.

ε) Δεν θα διαφημίζονται άμεσα ή έμμεσα εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές επιχειρήσεις, εντός του περιεχομένου του διαγωνισμού.

Επισημαίνεται ότι οι αγώνες για τα νηπιαγωγεία διεξάγονται μόνο για την κατηγορία της Ζωγραφικής. Επίσης, τα έργα θα πρέπει να αποσταλούν από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι και 18 Ιανουαρίου 2019 με απλό ταχυδρομείο, (όχι συστημένα) στη Διεύθυνση: Μικράς Ασίας 55-Αμπελόκηποι-115 27 Αθήνα (Υπόψη Προέδρου του Ε.Π.Ο.Κ. κ. Ηρακλή Ζαχαριάδη) και στον εξωτερικό φάκελο θα πρέπει να αναγράφεται και η κατηγορία συμμετοχής (π.χ. Για τον Γ΄ Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να απευθύνονται στον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων «Ε.Π.Ο.Κ.»:

1) κ. Ηρακλή Ζαχαριάδη (Πρόεδρο), τηλ.: 6937554184 και στο e-mail: kypriakosellinismos@yahoo.gr,

2) κα.Τζούλια Πουλημενάκου (Αντιπρόεδρο), τηλ.: 6980721418 και στο e-mail: jouliapoul@yahoo.gr

και 3) στην επίσημη ιστοσελίδα:www.epok.gr

Σημειώνεται ότι η μετακίνηση και η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στον εν λόγω μαθητικό διαγωνισμό θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *