Σε κλίμα κατάνυξης και μυσταγωγίας τελέσθηκε την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου το βράδυ η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία για την πόλη της Λαμίας, στον Μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της πολυπληθεστέρας Ενορίας της Μητροπόλεως, του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέϊκα Λαμίας.

Ο

Ο Ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς, οι οποίοι με πολλή ευλάβεια συμμετέχουν στις Ιερές Αγρυπνίες και χαίρονται το κατανυκτικό κλίμα και την προσευχή.

Των Ιερών Ακολουθιών προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, πλαισούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη, τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Συνοδικό Γραμματέα Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Νεραντζή, τους πατέρες του Ναού π. Παναγιώτη Λιτόπουλο και π. Αθανάσιο Ντζόιδο, τον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου  Γραφείου της Πρωτοσυγκελλίας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Δημήτριο Μανώλη και τον Ιεροδιάκονο π. Νικόλαο Πολυζώη.

ΟΙ Ιερές ακολουθίες μετεδόθησαν απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4fm), ενώ τους ύμνους των Ιερών Ακολουθιών απέδωσαν με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια χοροί Ιεροψαλτών υπό την άρτια καθοδήγηση του Πρωτοψάλτου του Ναού και Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής κ. Σεραφείμ Κυρίτση και του Λαμπαδαρίου κ. Κωνσταντίνου Μπαρτσώκα.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση