Ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα έγινε στα ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα έγινε στα ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, που έστειλε έξι εργάτες σοβαρά τραυματισμένους στα νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση. Το ατύχημα που συνέβη στα ΕΛΠΕ ήταν συνέπεια:

  • Του καθεστώτος  των  εργολαβιών  που χρησιμοποιούν ενοικιαζόμενους εργάτες με το κομμάτι, με άθλιες εργασιακές συνθήκες .
  • Της εντατικοποίησης της δουλειάς, με ατέλειωτες ώρες και μεροκάματα φτώχειας.
  • Της ανάπτυξης που μεγαλώνει τα κέρδη ομίλων και στο χώρο των πετρελαίων και που δεν διστάζει να «θυσιάζει» μέτρα ασφάλειας.

Δεν ήταν ατύχημα λοιπόν. Ήταν συνέπεια της  εγκληματικής πολιτικής και των μέτρων που πάρθηκαν από τις μνημονιακές  κυβερνήσεις που κατακρεούργησαν την όποια προστασία υπήρχε στην ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων .  Τα κέρδη τους  και η ανάπτυξη που επαγγέλλονται είναι βγαλμένα από την εκμετάλλευση της  εργασίας και της  ίδιας της ζωής των εργαζομένων.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Καρδίτσας εκφράζει τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των τραυματισμένων και ζητάει να αποδοθούν ευθύνες για τα ελλιπή  μέτρα ασφαλείας. Μαζί με όλους τους εργαζομένους αγωνιζόμαστε για ασφαλείς συνθήκες  δουλειάς και για  μεροκάματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες διαβίωσης.

ΤΟ ΔΣ

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δημοσιεύθηκε στην Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.